Rychlá kuřecí směs

Potřebujete se rychle najíst a nevíte, co uvařit? K tomu je nejlepší kuřecí maso – jedny nebo dvoje prsíčka podle počtu strávníků.

Dále si nachystáme dvě cibule, které si nakrájíme na kolečka, asi čtvrt kila žampionů a koření, které dá jídlu říz – sójovou a worcesterovou omáčku, může být i trocha chilli.

Ingredience
  • 500 g kuřecích prsou
  • olej
  • 2 cibule
  • 200 g žampionů
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • sojová omáčka
  • worcesterská omáčka
  • špetka chilli koření
  •  
  • sůl, pepř

Nejprve si na pánvi na rozpáleném oleji osmahneme na proužky nakrájené cibulky. Když začnou zlátnout, přihodíme nakrájené žampiony a necháme chvíli změknout. Pak přijde na řadu maso – čím menší budou kousky, které si nakrájíme, tím rychleji bude jídlo hotové. Osolíme a opepříme, a pokud máte rádi pálivější, rozhodně se nebojíme přidat i chilli koření.

Když směs chvíli dusíme, podlijeme ji trochou worcesteru a sójovou omáčkou. Zahustíme pořádnou lžící až dvěma rajčatového protlaku. Promícháme a můžeme podávat.

Tahle kuřecí rychlovka je vynikající s hranolky, které si mezitím můžeme připravit v troubě nebo na vedlejším hořáku na pánvi.

autor: dak

Související