Kuřecí paličky s dýňovou přílohou

Když se povede koupit balení pěkných kuřecích paliček, tip na oběd se nabízí úplně sám. Teď už jen vymyslet, jak je okořenit, a co k nim za přílohu.

Ingredience
  • 6 ks kuřecích paliček
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky kmínu
  • sůl, pepř
  • Na dýňovou kaši:
  • 600 g brambor
  • 1/2 dýně Hokkaidó
  • 50 g másla
  • 60 ml smetany ke šlehání
  • mletý kmín
  • kletý koriandr
  • sůl, pepř

K ochucení bych tu pár nápadů měla. Nejprve si nachystáme troubu, protože to výrazně ušetří čas, rozpálíme ji na 200 stupňů. Mezitím si oloupeme brambory a nakrájíme je na kostičky. Totéž uděláme s dýní, jen pokud máme dýni Hokkaidó, nemusíme ji loupat. Kostičky společně vhodíme do hrnce s osolenou vodou a necháme vařit do měkka.

V misce si promícháme drcený kmín, sůl a čerstvě namletý pepř. Přikápneme olivový olej, promícháme a směsí potřeme kuřecí paličky. Přeneseme je na plech a pečeme minimálně půl hodiny, než bude kuře pořádně propečené.

Zatím se nám uvařily brambory s dýní, takže je slijeme, do hrnce přidáme pět deka másla, trochu šlehačky, přisolíme, opepříme, přidáme špetku mletého koriandru a drceného kmínu a rozšťoucháme do kaše.

Paličky podáváme s touto kaší a plátkem citrónu a můžeme přidat i salát.

autor: dak

Související

  • Podzimní dýňový salát

    Zkusili jsme poprvé v životě vydlabat dýni tak, aby se do ní dala dát svíčka a my měli v pokoji strašidelnou atmosféru!

  • Dýňový guláš

    Dýně je vhodná téměř na všechno. Proto nabízí období cuket a dozrávajících dýní nekonečné možnosti a nepřeberné množství receptů. 

  • Dýňový kompot s pomerančovým džusem

    Bez oranžové, okrové, žluté, sytě červené a všech možných dalších odstínů různých dýní si podzim nedovedeme představit.