Kuřecí pomazánka

Největší audioportál na českém internetu

Kuřecí pomazánka, ilustrační foto | Foto: Profimedia

Kuřecí pomazánka

Když se peče kuře, voní tak pěkně, že je většinou hned pryč. Pokud by vám ale zbylo maso dejme tomu po nějaké větší akci, grilování nebo rodinné oslavě, víme, jak je využít. Vyrobíme si kuřecí pomazánku, která se bude hodit ke svačině nebo klidně i na další pohoštění.

Vezmeme 400 – 500 gramů už tepelně upraveného kuřecího masa a překrájíme na malé kousky. Můžeme zkusit i způsob, který je v poslední době dost oblíbený – natrhat maso dvěma vidličkami tahem od sebe na proužky.

Ingredience
  • 400 - 500 g kuřecího masa
  • 2 lžíce majonézy
  • 3 - 4 nakládané okurky
  • 1 malá cibule
  • 2 lžičky hořčice
  • sůl, pepř

Trhané nebo nakrájené kuřecí potom smícháme s dvěma lžícemi majonézy. Do pomazánky si ještě nakrájíme na malinké kostičky cibulku a 2-3 nakládané okurky. Přidáme lžičku nebo dvě hořčice – podle chuti – a dosolíme. Čerstvě přimeleme trochu černého pepře z mlýnku a všechno důkladně promícháme.

Pomazánka velmi chutná na topinkách, opečených plátcích chleba v toustovači, ale také jako podklad na chlebíčky. Použít ji můžeme i na jednohubky z bílého pečiva – ve všech případech ozdobíme čerstvými bylinkami.

autor: dak

Mohlo by vás zajímat