Kuřecí pomazánka

Když se peče kuře, voní tak pěkně, že je většinou hned pryč. Pokud by vám ale zbylo maso dejme tomu po nějaké větší akci, grilování nebo rodinné oslavě, víme, jak je využít. Vyrobíme si kuřecí pomazánku, která se bude hodit ke svačině nebo klidně i na další pohoštění.

Vezmeme 400 – 500 gramů už tepelně upraveného kuřecího masa a překrájíme na malé kousky. Můžeme zkusit i způsob, který je v poslední době dost oblíbený – natrhat maso dvěma vidličkami tahem od sebe na proužky.

Ingredience
  • 400 - 500 g kuřecího masa
  • 2 lžíce majonézy
  • 3 - 4 nakládané okurky
  • 1 malá cibule
  • 2 lžičky hořčice
  • sůl, pepř

Trhané nebo nakrájené kuřecí potom smícháme s dvěma lžícemi majonézy. Do pomazánky si ještě nakrájíme na malinké kostičky cibulku a 2-3 nakládané okurky. Přidáme lžičku nebo dvě hořčice – podle chuti – a dosolíme. Čerstvě přimeleme trochu černého pepře z mlýnku a všechno důkladně promícháme.

Pomazánka velmi chutná na topinkách, opečených plátcích chleba v toustovači, ale také jako podklad na chlebíčky. Použít ji můžeme i na jednohubky z bílého pečiva – ve všech případech ozdobíme čerstvými bylinkami.

autor: dak

Související

  • Hrášková pomazánka

    Pomazánku u nás dokážeme namíchat opravdu z čehokoli a vždycky je vynikající! Teď naposledy to byla pomazánka zelené barvy, chuti hráškové, s čerstvými bylinkami navrch.

  • Škvarková pomazánka

    Škvarky jsou jedním z nejlepších výsledků po každé zabijačce. Pokud se vám je podaří nesníst je najednou a nějaké vám zbydou, určitě je zkuste využít do pomazánky.

  • Bůčková pomazánka

    Pečený vepřový bok, to je lahůdka sama o sobě. Neměl by se jíst příliš často. Ale v době zabíjaček si jej dát určitě můžeme.