Kuřecí kostky na kari a jogurtu
Co s kuřecím masem tentokrát? Co třeba vyzkoušet rychlé kostky na kari a jogurtu?
Pokud máte doma bílý jogurt řeckého typu, takový ten hutný, cibuli, česnek, kari koření, trochu třtinového cukru, zázvor, sůl a pepř, máte za chviličku hotovo.
- 4 kuřecí prsa
- 500 ml kuřecího vývaru
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- kari koření
- mletý zázvor
- 150 g jogurtu řeckého typu
- olej
- špetka cukru (třtinového)
- sůl, pepř
Z masa z kuřecích prsou si nakrájíme kostky ve velikosti sousta, a dáme stranou. V hlubší pánvi si totiž nejprve na oleji osmahneme na velmi malé kostičky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a zasypeme mletým zázvorem – ten nepálí tolik jako čerstvý.
Po pár minutách přisypeme kari koření – množství záleží, jak moc ho máte rádi. Necháme rozvonět a teprve teď přidáme nakrájené kuřecí maso. Opečeme ze všech stran a přilijeme vývar.
Trochu osladíme – ano, špetka cukru dodá tomuto jídlu exotický nádech. Provaříme asi dvacet minut, přidáme sůl a pepř, promícháme a úplně na závěr vyklopíme kelímek jogurtu, který koření zase naopak zjemní.
Teď už nevaříme, necháme promísit všechny chutě a můžeme podávat s rýží, kterou jsme si mezitím uvařili na vedlejším sporáku. Je to velmi rychlý chod a chutná skvěle, tak ať se vám povede!
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka