Kuřecí kostky na kari a jogurtu

Co s kuřecím masem tentokrát? Co třeba vyzkoušet rychlé kostky na kari a jogurtu?

Pokud máte doma bílý jogurt řeckého typu, takový ten hutný, cibuli, česnek, kari koření, trochu třtinového cukru, zázvor, sůl a pepř, máte za chviličku hotovo.

Ingredience
  • 4 kuřecí prsa
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • kari koření
  • mletý zázvor
  • 150 g jogurtu řeckého typu
  • olej
  • špetka cukru (třtinového)
  • sůl, pepř

Z masa z kuřecích prsou si nakrájíme kostky ve velikosti sousta, a dáme stranou. V hlubší pánvi si totiž nejprve na oleji osmahneme na velmi malé kostičky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a zasypeme mletým zázvorem – ten nepálí tolik jako čerstvý.

Po pár minutách přisypeme kari koření – množství záleží, jak moc ho máte rádi. Necháme rozvonět a teprve teď přidáme nakrájené kuřecí maso. Opečeme ze všech stran a přilijeme vývar.

Trochu osladíme – ano, špetka cukru dodá tomuto jídlu exotický nádech. Provaříme asi dvacet minut, přidáme sůl a pepř, promícháme a úplně na závěr vyklopíme kelímek jogurtu, který koření zase naopak zjemní.

Teď už nevaříme, necháme promísit všechny chutě a můžeme podávat s rýží, kterou jsme si mezitím uvařili na vedlejším sporáku. Je to velmi rychlý chod a chutná skvěle, tak ať se vám povede!

autor: dak

Související

  • Jehněčí na kari

    Díky nejrůznějším bistrům a restauracím u nás známe docela dobře, jak chutná kuchyně čínská vietnamská nebo thajská. O pákistánské kuchyni už to tak úplně říct nemůžeme.

  • Květák na kari

    Květák je zelenina ne příliš často využívaná na hlavní chod. Známe květák smažený, nebo květák s vajíčkem, také si květák možná občas zapečeme.

  • Polévka z pečené dýně s kari a zázvorem

    Podzim je časem dýňových polévek, a protože dýní je ohromné množství druhů, chutná i každá polévka nakonec trošičku jinak.