-
Květáková rýže s vajíčkem
Co si představíte, když se řekne květáková rýže? Já osobně jsem z toho byla trochu zmatená, než jsem objevila následující recept, kde je právě květáková rýže základem.
-
Perníkový závin s chutí Vánoc
Když se řekne závin, obvykle čekáme klasický štrůdl plněný jablky. Závin můžeme ale zkusit úplně jinak. Tak, aby chutnal po perníku a voněl po Vánocích.
-
Karamelové dortíčky
Se slepovaným cukrovím je spousta práce – nejdříve těsto, pak vykrájet, upéct, uskladnit, pak se dělá krém, kolečka se slepují a nahoru ještě přijde poleva.
-
Fazolová polévka pro všechny
Polévka, ve které strojí lžíce a vydrží dva dny jako plnohodnotné jídlo. Taková je fazolovka od domácího kuchaře Josefa Chrousta z Bobrové.
-
Punč nejen pro Mikuláše
Punč je nápoj, který si obvykle dáváme pro zahřátí. Je horký, silný, a hodně voňavý po zimním koření. Zkusíme si jej připravit tak, aby se dal nabídnout i promrzlým dětem?
-
Vydatný sendvič jako hlavní jídlo
Z chleba se často dá vyrobit velmi syté jídlo, když ovšem, plátky správně doplníme sytými výživnými surovinami.
-
Kuře s olivami a bylinkami
Středomořská kuchyně si je podobná ve všech státech, které toto moře obklopují. Hodně se v ní používá olivový olej, olivy, bylinky, česnek, a právě ty v receptu využijeme.
-
Parmazánové chipsy
Domácí pečené sýrové chipsy ozdobí každou oslavu. Dají se přidat k hamburgerům, ozdobit jimi zeleninový salát, nechat v misce jako zobání k televizi či podat k pivu a vínu.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka