-
Cuketová buchta s kakaem
I když jsou cukety zelenina, jsou velmi vděčné při pečení buchet. Sladkosti z cuket bývají skvělé – chutnají po tom, čím je ochutíme a díky cuketám jsou velmi vláčné.
-
Těstoviny s krevetami
Chcete se pomocí talíře s lahodným jídlem přenést na břeh třeba Středozemního moře? Jde to velmi snadno!
-
Kuřecí kuličky se sýrem
Masové kuličky jsou u nás doma velmi oblíbené. Do receptu na kuličky z kuřecího masa patří sýr a několik dalších ingrediencí, které je odlišují od kuliček vepřových.
-
Hříbkové škvarečky
Škvarky se dělají z tučného masa, které se nakrájí na kousky a nechá se pěkně vyškvařit. Pak osolit a je hotovo. V létě ale můžeme zkusit vyškvařit houbové úlovky.
-
Německá specialita – currywurst
Kdo jen na chvíli zavítá do Berlína, případně do jiného německého města, nemůže si nevšimnout, že se na ulici prodává specialita nazvaná currywurst.
-
Džem z bílého rybízu
Bílý rybíz není tak kyselý jako červený, ani nemá tak výraznou chuť jako rybíz černý, a tak většinou zmizí, aniž bychom jej stihli použít. Rozhodla jsem se ale zkusit džem.
-
Letní jogurtové osvěžení
Letní nepečené dorty, domácí zmrzliny, ledové čaje z bylinek a citrusů, to všechno do nás v horkých prázdninových dnech padá jako do bezedné propasti.
-
Rychlá mrkvová buchta
Není nad čerstvě uzrálou oloupenou mrkev, tolik šťávy a sladké chuti! Pokud se vám urodilo mrkve víc, než stihnete sníst zasyrova, mám tu tip na mrkvovou buchtu na plech.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.