-
Barevná jarní svačina z červené řepy a kiwi
Červená řepa většinou nemá mnoho příznivců, když se ale správně upraví, hned je to jiné. Já mám pro dnešek tip na vydatnou pomazánku z pečené červené řepy.
-
Buchta se šlehačkou a kokosem
Pečení je radost, zvlášť když můžeme vyzkoušet nový recept, který se doma osvědčí.
-
Thajská polévka podle umělé inteligence
To by mě tedy nenapadlo, že když už nevím, co uvařit, abych se zeptala umělé inteligence! Můj kolega Zdeněk Koudelka to ale vyzkoušel a byl z výsledku nadšený.
-
Jarní knedlík s vajíčkem a ředkvičkami
Také už si chystáte jarní jídelníček? Začneme mít možnost vařit z čerstvých surovin, šťavnaté, křupavé zeleniny plné vitamínů. K takové patří ředkvičky.
-
Omáčka ze sušených rajčat
Naprosto úžasný oběd – kuřecí steaky s omáčkou ze sušených rajčat, který jsem náhodou ochutnala, se určitě stanou stálicí u nás doma v jídelníčku.
-
Rychlá sýrová roláda
Je efektní na jednohubkách, i samostatně nakrájená na talíři, je plná chuti a barev. A její výroba nemusí trvat příliš dlouho. Řeč je o sýrové roládě!
-
Rychlá perníková buchta na plech
Když se buchta povede, je to vždycky příjemné mít doma něco na zub. Ta dnešní dobrota je klasický perník na plech, ale my si k němu přidáme rafinované zdobení.
-
Bramborový krém
Jestli polévky vaříte rádi a často, bude vám možná hodit dnešní tip. Je to bramboračka, která se dělá trošičku jinak.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.