-
Jablečné muffiny se skořicí
Upéct si něco dobrého mě napadne skoro každý den. Času ale není zdaleka tolik, a tak se ohlížím po snadných receptech.
-
Krkonošské kuře
Drůbež máme na stole rádi. Kuře se dá upéct na sto způsobů, a o jeden z nich se s námi podělila autorka Krkonošské kuchařky Danka Šárková.
-
Noky se slaninou
Dnešní dobrota bude velmi rychle hotová – čas přípravy se dá ohraničit rychlostí, jakou nakrájíme cibuli a slaninu a osmažíme ji dozlatova.
-
Čočka s chutí uzeného
Dobře ochutit čočku na kyselo není jednoduché, ale můžeme se to naučit. Několik tipů pro nás má někdejší šéfkuchař Ladislav Havlíček.
-
Pálivé kuře na citrónech
Všimli jste si, jak často se ve filmech říká, že něco chutná jako kuře? Vlastně to znamená, že kuřecí maso nemá nijak zvlášť výraznou chuť.
-
Zářivá podzimní pomazánka
Zralé a barevné dýně nám hlásí, že podzim je tu. Kromě dýňové polévky se dají s dýní dělat i jiná kouzla. Například pomazánka.
-
Cookies s lískovými oříšky
Domácí koláče, bábovky, buchty i sušenky jsou skvělou příležitostí, aby se v kuchyni sešli rodiče s dětmi a při společném pečení si užili spoustu zábavy.
-
Jak sušit rajčata
Domácí vitamíny chutnají nejlépe. Kdo má opravdu velkou úrodu rajčat, může je nejen jíst každý den čerstvá, ale také nasušit a používat i v chladných měsících.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.