-
Tvarohové bochánky
Není to nijak výstavní buchta, ale je překvapivě dobrá, sladká a díky tvarohu velmi vláčná, prostě se vám bude rozplývat na jazyku.
-
Slaná vánočka s dotekem Itálie
Lidská vynalézavost je nekonečná. Napadlo by vás upéct vánočku naslano, pokud moc nemusíte sladké?
-
Čokoládový likér
Se zimou, jaká teď bude několik měsíců vládnout venku, se těžko smiřuji, ale naštěstí existují prostředky, které mně a podobně naladěným lidem, dokážou pomoct.
-
Peciválky z bramborových placek
Vzpomínáte ještě na peciválky? Nadýchané vdolečky našich babiček, v míse pařené, mákem sypané, máslem polité? Recept je velmi starý, ale stále velmi oblíbený.
-
Krůtí roláda se sušenými rajčaty
Když se do masa zabalí něco dobrého a barevného, vznikne pokrm nejen lahodný, ale také na pohled estetický.
-
Ořechový koláč s medem
Dárek, kterým nikdy nepohrdnu – pytlík vlašských ořechů, které vyrostly na zahradě u kamarádky! Nejlepší, co s nimi člověk může udělat je – pustit se do pečení.
-
Majonéza z mléka
Když je tak snadné skleničku majonézy koupit, proč by si měl člověk přidělávat práci vyráběním domácí? Možná protože chutná jinak a má široké má využití.
-
Párečky ve zbylém bramborovém těstě
Párek nemusí být strašák jen proto, že jde o polotovar a uzeninu. Když nejíme párky příliš často a když si při nákupu pohlídáme jejich kvalitu, můžeme si na nich pochutnat.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.