-
Rajská omáčka s masovými koulemi
Na vaření je nejtěžší vymyslet, co uvařit. Mně se osvědčilo zaúkolovat děti – ať si pěkně nadiktují, co chtějí a já jim přání splním.
-
Flíčky se zelím
Dnešní tip bude překvapivá kombinace zelí a těstovin. Už jsem viděla variantu zelí jako šunkofleky, tedy že na čtverečky nakrájeným zelím se nahradí těstovinové flíčky.
-
Pomazánky z tvarohu
Samotný tvaroh se zdá jako nevýrazná nezajímavá hmota, která je sice zdravá, ale to je tak všechno.
-
Špenátové brambory
Brambory jsou typickou přílohou a to nemusí být zrovna v typickém bramborářském kraji, na Vysočině. Můžeme je uvařit, upéct, způsobů je hodně.
-
Hruškový koláč s pudinkem a skořicí
Když u vás někdo zničehonic zazvoní s tím, že dovezl jen tak tašku hrušek, je to paráda, ale zároveň je potřeba vymyslet, co s nimi!
-
Pečené lilky s cizrnou a bylinkovou zálivkou
Když má někdo alergii nebo musí ze zdravotních důvodů dodržovat speciální dietu, myslí na jídlo a vaření prakticky neustále.
-
Masové koule s kapustou
Růžičková kapusta patří mezi mou nejmilejší zeleninu, a když mi nedávno padl zrak na recept na masové koule s kapustou, ani jsem ho nečetla a udělala si ho po svém.
-
Mrkvový salát se zázvorem
Mám takový plán, ale nevím, jak se mi ho podaří dodržet. Po novém roce chci alespoň jedno lehké jídlo denně.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.