Za mikrofonem jsem už od roku 1992, je to už hodně dlouho! V Českém rozhlase jsem začínala v roce 1999, kdy jsem byla zpravodajkou pro bývalé okresy Jihlava, Třebíč a Žďár nad Sázavou pro Český rozhlas Brno. Po vzniku stanice na Vysočině jsem se vrátila jako moderátorka - průvodkyně dopoledním Tandemem. Po nějaké době mě odvolaly mateřské povinnosti, stihla jsem dvě děti k mému prvnímu.
Rádio byl můj sen už od druhé třídy základní školy. Vždycky jsem ho poslouchala a vždycky jsem chtěla být jeho součástí. Nikdy jsem ani na chvilku nepřipustila, že budu v životě dělat něco jiného a pořád a všude ho poslouchám. Původně jsem ale vystudovala jazyky (angličtinu, francouzštinu, právě se učím další, španělštinu) a doma občas překládám nebo opravuji různé texty a knížky. Stíhám ale i chodit na koncerty, do divadla, fotit, číst a cvičit.
Všechny články
-
Vídeňský knedlík
Nedávno jsme míchali dvě přílohy dohromady, dnes si dáme tip na jednu přílohu, zato pořádně vydatnou.
-
Houbové bramboráky
Brambora je nesmírně vděčná plodina, která se dá v kuchyni použít na mnoho způsobů. Pokud snesete smažené a česnek, určitě patříte mezi příznivce bramboráků.
-
Plněná panenka ve slaninovém kabátku
Chcete poradit, jak vytvořit s minimem námahy vynikající oběd, který každého ohromí? Přesně taková je plněná vepřová panenka.
-
Karamelová cibulačka
Venku zima jako psírně, ale v žaludku jako v pokojíčku! O to se může postarat cibulová polévka, která se od tradiční francouzské cibulačky poněkud liší.
-
Křenová bramboračka
Právě jsem přemýšlela, kolikrát ještě budu chystat recept, který nás má všechny zahřát, než se zase oteplí, a zjistila jsem, že jich bude ještě hodně.
-
Vafle na slano
Připravit vafle není nic složitého. V podstatě jde o dezert na stejné bázi jako palačinky jen připravený ve speciálním přístroji.
-
Hlína v rukou umělce pokaždé nemusí do pece. Technice se říká krakelování
Hlína je materiál, ze kterého se dá tvořit a následně jej zdobit mnoha způsoby. Někteří výtvarníci nepotřebují hrnčířský kruh, a jiní dokonce ani vypalovací pec.
-
Hořčičná omáčka
Omáček je nespočet druhů, a když jich umíme aspoň pár udělat tak, že se u stolu ozve mňam, jsme dobří kuchaři.
-
Jablečné placičky
Jablíčka ze zahrádky ledaskomu ve sklepě nebo v chladné spíži ještě drží a dají se v kuchyni využít na mnoho způsobů!
-
Špekové knedlíčky
Vynikající příloha k jídlům, které podáváme s obyčejnými houskovými knedlíky – špekové knedlíčky jsou ideálním způsobem, jak skvělé jídlo ještě vylepšit.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »