Za mikrofonem jsem už od roku 1992, je to už hodně dlouho! V Českém rozhlase jsem začínala v roce 1999, kdy jsem byla zpravodajkou pro bývalé okresy Jihlava, Třebíč a Žďár nad Sázavou pro Český rozhlas Brno. Po vzniku stanice na Vysočině jsem se vrátila jako moderátorka - průvodkyně dopoledním Tandemem. Po nějaké době mě odvolaly mateřské povinnosti, stihla jsem dvě děti k mému prvnímu.
Rádio byl můj sen už od druhé třídy základní školy. Vždycky jsem ho poslouchala a vždycky jsem chtěla být jeho součástí. Nikdy jsem ani na chvilku nepřipustila, že budu v životě dělat něco jiného a pořád a všude ho poslouchám. Původně jsem ale vystudovala jazyky (angličtinu, francouzštinu, právě se učím další, španělštinu) a doma občas překládám nebo opravuji různé texty a knížky. Stíhám ale i chodit na koncerty, do divadla, fotit, číst a cvičit.
Všechny články
-
Kovář, podkovář, hrdina: Příběh Františka Lojka z Polničky, který za války schoval uprchlíka
Nápis na domě uprostřed Polničky na Žďársku, kde vyrůstala Vlasta Svobodová, rozená Lojková, už není vidět.
-
Předkrm z lososa
Má krásnou výraznou barvu, která se po něm dokonce jmenuje – lososová, je plný živin, a látek, které potřebujeme, především omega nenasycených mastných kyselin.
-
Víkendové tipy na konec dubna: Literární stand-up Pavla Tomeše a traktoriáda
Dubnové tipy na víkend
-
Rychlá meruňková buchta
Když má někdo přijít na návštěvu, není možné sedět u prázdného stolu, a tak se každý tip na rychlé pohoštění hodí. Dokonce ani upéct ovocnou buchtu nemusí trvat dlouho.
-
Sáhnout si na dějepis. Zážitky a poznávání Historického klubu prohlubují zájem studentů o dějiny
Historický klub. Pod tímto názvem bychom našli skupinu studentů ze všech ročníků osmiletého gymnázia ve Žďáře nad Sázavou, které baví dějepis.
-
Dušená mrkev na másle a kari
Kdyby byla pravda, že mrkev zlepšuje zrak, vidím jako rys! Mrkve spotřebuji na kila a zvlášť teď na jaře se bez ní neobejdu ani den.
-
Dobroty s vejci na tvrdo
Po Velikonocích vždycky přemýšlím, jak nejlépe zužitkovat vařená vejce, i když ty letošní svátky byly kvůli pandemii jiné, než jsme zvyklí.
-
U Horkých v Pohledci jsou kraslice všude. Paní Drahoslava každou ozdobila jinak
Na svou poslední výstavu kraslic v Horáckém muzeu v Novém Městě na Moravě se paní Drahoslava Horká ještě vešla. To jich měla ve sbírce 1800.
-
Jarní králík na víně
Svátky jara oslavují všechno nové, mladé. Mláďátka zdobí naše stoly nejen symbolicky, ale doopravdy – podává se jehněčí maso, kuře nebo jemné králičí.
-
Postní jídla na Velký pátek
Je tu Velký pátek, den, kdy si naši předkové dávali velmi přísný půst – buď nejedli vůbec a pili jen vodu, nebo si dovolili najíst se jen jednou za den bezmasého jídla.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »