Za mikrofonem jsem už od roku 1992, je to už hodně dlouho! V Českém rozhlase jsem začínala v roce 1999, kdy jsem byla zpravodajkou pro bývalé okresy Jihlava, Třebíč a Žďár nad Sázavou pro Český rozhlas Brno. Po vzniku stanice na Vysočině jsem se vrátila jako moderátorka - průvodkyně dopoledním Tandemem. Po nějaké době mě odvolaly mateřské povinnosti, stihla jsem dvě děti k mému prvnímu.
Rádio byl můj sen už od druhé třídy základní školy. Vždycky jsem ho poslouchala a vždycky jsem chtěla být jeho součástí. Nikdy jsem ani na chvilku nepřipustila, že budu v životě dělat něco jiného a pořád a všude ho poslouchám. Původně jsem ale vystudovala jazyky (angličtinu, francouzštinu, právě se učím další, španělštinu) a doma občas překládám nebo opravuji různé texty a knížky. Stíhám ale i chodit na koncerty, do divadla, fotit, číst a cvičit.
Všechny články
-
Borůvky s čokoládou
Není nic příjemnějšího, než když se jdete v létě projít do lesa a kolem vás se to červená malinami, v trávě lesními jahodami a na keříčcích se modrají borůvky.
-
Kostel v Dolním Čepí je starší než Karlův most, ale potřebuje opravy. Přispívá na ně i festival
Na hranici kraje Vysočina a Jihomoravského kraje, mezi kopci kolem Štěpánova nad Svratkou, se ukrývá nejeden klenot. Patří mezi ně kostelík svatého Václava v Dolním Čepí.
-
Farářská kotleta
Dobré libové maso, které se za chvíli propeče tak, že si libuje celá rodina. To je jídlo, kterému na mnoha místech říkají farářské kotlety, nebo také farářské řízky.
-
Semínkovo-oříškové košíčky
Něco sladkého si zobnout, a přitom příliš nehřešit, to je jistě přání mnohých z nás. Těžký úkol mohou splnit košíčky, ve kterých najdeme samé zdravé věci.
-
Tipy na druhý červencový víkend: Festivaly, workshopy i historický šerm a hudba
Prázdniny jsou tady a s nimi i spousta akcí, které vám mohou zpestřit volný čas. Přemýšlíte, kam vyrazit o víkendu? Vyberte si z našich tipů.
-
Po čtyřech generacích v Dašovském mlýně na Třebíčsku se dochovala i pánská a dětská móda
Když si jde návštěvník prohlédnout starý mlýn, většinou pozná způsoby zpracování obilí a mlecí stroje. V Dašovském mlýně na Třebíčsku je ale bohatá i minulost rodinná.
-
Trhané vepřové v pita chlebu s grilovaným halloumi
Popadnout do ruky plněný pita chléb a pochutnat si... Jakou náplň ale zvolit? Pokud jste masoví, zkuste někdy zkombinovat trhané vepřové s grilovaným sýrem halloumi.
-
Salát a nápoj z denivky plavé
Roste sama úplně bez péče a krášlí každou zahradu, kde se objeví. Možná jí také přezdíváte lilie, protože má podobné květy, je to ale trvalka jménem denivka plavá.
-
Lodní okénka i světlovody do ponorek putovaly za války do Anglie ze Smrčné na Vysočině
Skláren bylo v minulosti na Vysočině jako máku. Ne každá se ale může pochlubit takovou raritou, jako je výroba světlovodů do ponorek.
-
Pomerančová zálivka na salát z polníčku
Stává se mi skoro každý rok o prázdninách, že se doma najde nějaký zapomenutý pomeranč, protože se mezitím všichni cpeme jahodami, třešněmi, meruňkami a broskvemi.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »