Za mikrofonem jsem už od roku 1992, je to už hodně dlouho! V Českém rozhlase jsem začínala v roce 1999, kdy jsem byla zpravodajkou pro bývalé okresy Jihlava, Třebíč a Žďár nad Sázavou pro Český rozhlas Brno. Po vzniku stanice na Vysočině jsem se vrátila jako moderátorka - průvodkyně dopoledním Tandemem. Po nějaké době mě odvolaly mateřské povinnosti, stihla jsem dvě děti k mému prvnímu.
Rádio byl můj sen už od druhé třídy základní školy. Vždycky jsem ho poslouchala a vždycky jsem chtěla být jeho součástí. Nikdy jsem ani na chvilku nepřipustila, že budu v životě dělat něco jiného a pořád a všude ho poslouchám. Původně jsem ale vystudovala jazyky (angličtinu, francouzštinu, právě se učím další, španělštinu) a doma občas překládám nebo opravuji různé texty a knížky. Stíhám ale i chodit na koncerty, do divadla, fotit, číst a cvičit.
Všechny články
-
Peklo a nebe v katakombách polenského hradu nejsou vůbec strašidelné. Děti sem chodí rády
V Polné si berou k srdci rady dětských psychologů, a tak se v tamním pekle děti nebojí, ani ty nejmenší. Místo pláče je z katakomb pod hradem slyšet jen spokojený smích.
-
Těsto na pět druhů cukroví
Taky před svátečním pečením hledáte a sháníte, co všechno vám ještě chybí dokoupit? Možná vám letos pomůžeme.
-
Mikulášský víkend na Vysočině: Jarmarky, řemeslné trhy a pohádky
Druhý adventní víkend na Vysočině nabídne celou řadu adventní a řemeslných trhů. Chybět na nich nebudou perníčky, svařák ani pohádky pro děti. Stačí si jen vybrat.
-
Hrachová polévka s uzeným
Vždycky když slyším Erbenovu báseň Štědrý den, dostanu chuť na hrachovou polévku. A protože máme to správné roční období, můžeme si hrachovku klidně dát také!
-
Život v chráněném bydlení v Modletíně je úplně běžný. Práce, úklid, setkání s přáteli, zábava
Modletín na Chotěbořsku leží na samé hranici kraje Vysočina, ves má en dvacet obyvatel. Velkou část Modletína tvoří budovy chráněného bydlení Benediktus Chotěboř.
-
Bábovka s čokoládou
Určitě znáte i vy setkání přátel, kam každý něco donese, a pak se to společně sní. A o ty největší dobroty je taková bitka, že za pár minut je na talíři jen pár drobků.
-
Plněné taštičky s liškami a dvěma omáčkami
Rafinovaně zkombinované chutě mohou vzniknout i z nejzákladnějších surovin. Na soutěži o bramborovou pochoutku Vysočiny se studenti gastronomických oborů opravdu vytáhli.
-
Jana Mašterová zachytila hrdinství každodenní práce sanitářů
V mezinárodní fotograficko-novinářské soutěži SLOVAK PRESS PHOTO zvítězila fotografka Jana Mašterová. V roce 2022 získala první místo se svým souborem "Pomocní andělé".
-
Punč nejen pro Mikuláše
Punč je nápoj, který si obvykle dáváme pro zahřátí. Je horký, silný, a hodně voňavý po zimním koření. Zkusíme si jej připravit tak, aby se dal nabídnout i promrzlým dětem?
-
Kuskus nasladko
Kuskus je jedna z mých nejoblíbenějších příloh zvláště ve dnech, kdy není čas na vaření. Stačí osolit, zalít horkou vodou, přiklopit a pár minut počkat.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »