Za mikrofonem jsem už od roku 1992, je to už hodně dlouho! V Českém rozhlase jsem začínala v roce 1999, kdy jsem byla zpravodajkou pro bývalé okresy Jihlava, Třebíč a Žďár nad Sázavou pro Český rozhlas Brno. Po vzniku stanice na Vysočině jsem se vrátila jako moderátorka - průvodkyně dopoledním Tandemem. Po nějaké době mě odvolaly mateřské povinnosti, stihla jsem dvě děti k mému prvnímu.
Rádio byl můj sen už od druhé třídy základní školy. Vždycky jsem ho poslouchala a vždycky jsem chtěla být jeho součástí. Nikdy jsem ani na chvilku nepřipustila, že budu v životě dělat něco jiného a pořád a všude ho poslouchám. Původně jsem ale vystudovala jazyky (angličtinu, francouzštinu, právě se učím další, španělštinu) a doma občas překládám nebo opravuji různé texty a knížky. Stíhám ale i chodit na koncerty, do divadla, fotit, číst a cvičit.
Všechny články
-
Tmavý pálivý guláš z Bohdalova
Kolik je kuchařů, tolik je receptů na guláš, a tak je na talíři pořád co objevovat. Guláš, který jsem ochutnala v hospůdce na staré radnici v Bohdalově.
-
Březnové víkendové tipy: Komentované krmení medvědů a degustace vín
Březnové tipy na víkend
-
Batelavičky jsou každá jiná a bude jich přibývat. Slouží k odpočinku i ke společenským hrám
Spojení slov Batelov a lavičky na jednom rodinném setkání u Tauschů dalo vzniknout myšlence designově zajímavých laviček v městysi a okolí.
-
Datlový chlebíček
Když neslupneme datle tak, jak jsou, můžeme je použít do těsta, kam patří také přezrálé banány – ale od začátku.
-
Když do nemocnice vejde pes, rozzáří se pacienti i personál. Cvičená fenka je zbavuje stresu
Člověk se v blízkosti zvířete otevírá, uklidňuje, dokáže promluvit o svých starostech, zlepší se mu nálada. Proto se zvířata často využívají k terapiím pro nemocné lidi.
-
Jak vybrat těstoviny
Při nákupu těstovin se kouknu na složení, vidím, semolinová mouka, beru je, a dál nad nákupem nepřemýšlím. Ovšem odteď už to bude jiné.
-
Teplý čočkový salát k obědu i k večeři
Na některá jídla se vyplatí myslet den předem – platí to pro luštěninové saláty, které potřebují přípravu. Pak už ale stačí jen krájet, míchat, ochutit a jíst.
-
Oběti holocaustu mají ve Velkém Meziříčí svůj památník. Najdeme ho na internetu
Autorem virtuálního Památníku velkomeziříčských obětí holocaustu je historik a archivář Martin Štindl.
-
Marinovaný bůček
Bůček je typ vepřového masa, které bývá hodně prorostlé, ale právě to je pro některé strávníky velmi přitažlivé.
-
Cibulový džem
Bez cibule se neobejde žádné jídlo, polévky, omáčky guláše, saláty, prostě nic. Ale aby cibule hrála hlavní roli v nějakém receptu, to se tak často nestává!
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »