Omáčka ze sušených rajčat

Naprosto úžasný oběd – kuřecí steaky s omáčkou ze sušených rajčat, který jsem náhodou ochutnala, se určitě stanou stálicí u nás doma v jídelníčku.

Především ona jednoduchá omáčka plná chuti bylinek a měkkých v oleji naložených rajčat. Potřebujeme k ní menší balení italských sušených rajčat, která si nakrájíme na tenké nudličky.

Ingredience
  • 150 g sušených rajčat
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • chilli
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 250 ml šlehačky
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • sušený tymián
  • oregano
  • bazalka sušená i čerstvá
  • sůl, pepř

V kastrolu nebo na pánvi si rozpustíme směs lžíce másla a lžíce olivového oleje. Přidáme prolisovaný stroužek česneku a přistrouhneme z mlýnku trochu chilli a necháme rozvonět. Potom přidáme 250 ml kuřecího vývaru a jednu šlehačku.

To je základ omáčky, do které nejprve přidáme nakrájená rajčata a dochutíme ji bylinkami, Na to potřebujeme sušený tymián, bazalku a oregano, klasickou italskou trojici. Vsypeme 50 gramů nastrouhaného parmezánu a všechno promícháme.

Až omáčka zhoustne, je hotová. Podáváme ji ke steaku z kuřecího masa, který si připravíme na grilu nebo na pánvi a šťouchaným bramborám na cibulce. Všechny chutě takto pohromadě ladí úžasně.

autor: dak

Související

  • Meruňková omáčka s chilli

    Meruňkové chilli, tak tohle když jsem viděla napsané na oranžové doma vyrobené lahvičce, nevěděla jsem, co si o tom myslet. Pálivé meruňky?

  • Švestková omáčka

    V poslední době začala být velmi populární švestková omáčka k masům nebo třeba grilovanému sýru. Ochutnala jsem ji hotovou, kupovanou a naprosto mě nadchla. Její mí...

  • Omáčka z lišek

    To si tak dáte oběd v restauraci, a ono je to tak dobré, že jdete vyzvídat na kuchaři, jak něco takového udělal. Běžně to nedělám, ale omáčka z lišek podávaná k vyn...