Noky se sýrovou omáčkou a bazalkou
Dnes přicházím se superrychlovkou, uvařeno bude doslova za pár minut. Předtím ale potřebujeme pořídit – nebo vyrobit – bramborové noky.
Dále budeme potřebovat čerstvý sýr, smetanu, parmazán a bazalku. Pokud máme všechno doma, dokonce si ušetříme cestu do obchodu.
- 500 g bramborových noků
- 1 cibule
- 1 lžíce másla
- 1 balení čerstvého sýru
- 100 ml šlehačky
- sůl, pepř
- hrst bazalky
- strouhaný parmezán
Bramborové noky vhodíme do vroucí vody a necháme asi tři minuty povařit. Vylovíme a odebereme asi skleničku vody, ve které se vařily, stranou.
Na pánvi si na másle osmažíme jen velmi zlehka cibulku, a když zesklovatí, přidáme k ní jedno malé balení čerstvého sýru, deci šlehačky a vodu z vaření noků. Na mírném plameni šleháme, dokud omáčka nezhoustne. Potom ji osolíme a opepříme.
Nastrouháme si hromádku parmezánu a nakrájíme hrst listů bazalky. Bazalku vsypeme úplně na závěr do omáčky a pak jí přelijeme noky rozdělené do talířů. Zasypeme parmezánem a s kouskem čerstvé zeleniny máme rychlý jarní oběd nebo večeři. Tak si nechte chutnat!
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.