Noky se sýrovou omáčkou a bazalkou

Největší audioportál na českém internetu

Noky se sýrovou omáčkou | Foto: Dáša Kubíková, Český rozhlas, Český rozhlas

Dnes přicházím se superrychlovkou, uvařeno bude doslova za pár minut. Předtím ale potřebujeme pořídit – nebo vyrobit – bramborové noky.

Dále budeme potřebovat čerstvý sýr, smetanu, parmazán a bazalku. Pokud máme všechno doma, dokonce si ušetříme cestu do obchodu.

Ingredience
  • 500 g bramborových noků
  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 1 balení čerstvého sýru
  • 100 ml šlehačky
  • sůl, pepř
  • hrst bazalky
  • strouhaný parmezán

Bramborové noky vhodíme do vroucí vody a necháme asi tři minuty povařit. Vylovíme a odebereme asi skleničku vody, ve které se vařily, stranou.

Na pánvi si na másle osmažíme jen velmi zlehka cibulku, a když zesklovatí, přidáme k ní jedno malé balení čerstvého sýru, deci šlehačky a vodu z vaření noků. Na mírném plameni šleháme, dokud omáčka nezhoustne. Potom ji osolíme a opepříme.

Nastrouháme si hromádku parmezánu a nakrájíme hrst listů bazalky. Bazalku vsypeme úplně na závěr do omáčky a pak jí přelijeme noky rozdělené do talířů. Zasypeme parmezánem a s kouskem čerstvé zeleniny máme rychlý jarní oběd nebo večeři. Tak si nechte chutnat!

autor: dak

Mohlo by vás zajímat