Letní bramborové noky

Jedno z mých nejoblíbenějších jídel jsou bramborové noky. Jsou totiž strašně rychle hotové a dají se uvařit na milión způsobů. Když teploty ohlásí léto a my máme možnost vařit z čerstvých surovin, není nic lepšího, než lahodná rychlovka s příchutí léta.

Abych se ale přiznala, noky občas koupím i hotové, protože jsou uvařené za pár minut, zatímco ty domácí chvíli trvají – než se uvaří brambory a než z nich udělám těsto.

Tak nebo tak, k hotovým nokům je potřeba vymyslet rychlou omáčku.

hrst čerstvého špenátu

rajčata - čerstvá nebo sušená

1 menší cibuli

1 stroužek česneku

3 plátky slaniny

Domácí slaninu nakrájíme na kostičky a necháme vyškvařit. Pak přihodíme cibuli, plátky česneku a chvíli restujeme. Pak přihodíme jen na pár minut listy čerstvého špenátu a nakonec pokrájená rajčata. Osolíme a můžeme přidat italské bylinky – bazalku, oregano a tymián.

Chvíli podusíme, a mezitím už můžeme vhodit noky do vroucí vody. Po dvou minutách slijeme a přidáme na pánev ke špenátu a rajčatům. Porce na talíři posypeme parmazánem a je hotovo.

autor: dak