Letní bramborové noky
Jedno z mých nejoblíbenějších jídel jsou bramborové noky. Jsou totiž strašně rychle hotové a dají se uvařit na milión způsobů. Když teploty ohlásí léto a my máme možnost vařit z čerstvých surovin, není nic lepšího, než lahodná rychlovka s příchutí léta.
Abych se ale přiznala, noky občas koupím i hotové, protože jsou uvařené za pár minut, zatímco ty domácí chvíli trvají – než se uvaří brambory a než z nich udělám těsto.
Tak nebo tak, k hotovým nokům je potřeba vymyslet rychlou omáčku.
hrst čerstvého špenátu
rajčata - čerstvá nebo sušená
1 menší cibuli
1 stroužek česneku
3 plátky slaniny
Domácí slaninu nakrájíme na kostičky a necháme vyškvařit. Pak přihodíme cibuli, plátky česneku a chvíli restujeme. Pak přihodíme jen na pár minut listy čerstvého špenátu a nakonec pokrájená rajčata. Osolíme a můžeme přidat italské bylinky – bazalku, oregano a tymián.
Chvíli podusíme, a mezitím už můžeme vhodit noky do vroucí vody. Po dvou minutách slijeme a přidáme na pánev ke špenátu a rajčatům. Porce na talíři posypeme parmazánem a je hotovo.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.