Kuře po italsku
Kuřecí maso je oblíbené téměř na celém světě – je lehké, rychle upravené a chuť vstřebá takovou, jakou chceme mít.
Kdo má rád italskou kuchyni, tomu bude určitě vyhovovat dnešní tip. Kuřecí prsa nebo i stehenní řízky si nakrájíme na tenké nudličky, se kterými budeme dále pracovat. Je dobré mít doma silnostěnnou kvalitní pánev, ale k tomuto receptu se hodí i hluboká pánev wok.
- 500 g kuřecích prsou (nebo stehenních řízků)
- 1 cibule
- 1 - 3 stroužky česneku
- olivový olej
- 300 g menších rajčat
- bazalka
- čerstvý špenát
- tymián
- oregano
- sůl, pepř
- parmazán
Do ní vlijeme olivový olej a na něm maso rychle opečeme, aby se zatáhlo, klidně mu stačí pět minut. Pak ho dáme stranou a do stejného oleje přidáme cibuli nakrájenou na kostičky a plátky česneku – sílu nechám na vás, ale aspoň jeden stroužek to bude chtít. Jakmile se česnek rozvoní, ale než zhnědne, vrátíme do pánve maso a přidáme ingredience, které neomylně patří k italské kuchyni – rajčata a bylinky. Ideální je použít menší rajčata, koktejlová nebo cherry, ale překrojíme je napůl, aby vynikla chuť. Zasypeme hrstí čerstvých listů bazalky a mladého špenátu.
Promícháme, ochutíme sušeným oreganem a tymiánem, solí a pepřem a v podstatě je hotovo, je to opravdu rychlé jídlo. Podáváme sypané parmazánem, můžeme doplnit těstovinami, ale i takto bez přílohy je to ideální oběd nebo i večeře.
Související
-
Houbové bramboráky
Brambora je nesmírně vděčná plodina, která se dá v kuchyni použít na mnoho způsobů. Pokud snesete smažené a česnek, určitě patříte mezi příznivce bramboráků.
-
Rychlé krůtí na smetaně
Co si dnes dáme? Otevřu ledničku a mrazák a pak se uvidí. Naposledy jsem vytáhla kousek krůtích prsou odložený na dobu, až bude potřeba uvařit něco hodně rychle.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.