Kuře po italsku

Kuřecí maso je oblíbené téměř na celém světě – je lehké, rychle upravené a chuť vstřebá takovou, jakou chceme mít. 

Kdo má rád italskou kuchyni, tomu bude určitě vyhovovat dnešní tip. Kuřecí prsa nebo i stehenní řízky si nakrájíme na tenké nudličky, se kterými budeme dále pracovat. Je dobré mít doma silnostěnnou kvalitní pánev, ale k tomuto receptu se hodí i hluboká pánev wok.

Ingredience
  • 500 g kuřecích prsou (nebo stehenních řízků)
  • 1 cibule
  • 1 - 3 stroužky česneku
  • olivový olej
  • 300 g menších rajčat
  • bazalka
  • čerstvý špenát
  • tymián
  • oregano
  • sůl, pepř
  • parmazán

Do ní vlijeme olivový olej a na něm maso rychle opečeme, aby se zatáhlo, klidně mu stačí pět minut. Pak ho dáme stranou a do stejného oleje přidáme cibuli nakrájenou na kostičky a plátky česneku – sílu nechám na vás, ale aspoň jeden stroužek to bude chtít. Jakmile se česnek rozvoní, ale než zhnědne, vrátíme do pánve maso a přidáme ingredience, které neomylně patří k italské kuchyni – rajčata a bylinky. Ideální je použít menší rajčata, koktejlová nebo cherry, ale překrojíme je napůl, aby vynikla chuť. Zasypeme hrstí čerstvých listů bazalky a mladého špenátu. 

Promícháme, ochutíme sušeným oreganem a tymiánem, solí a pepřem a v podstatě je hotovo, je to opravdu rychlé jídlo. Podáváme sypané parmazánem, můžeme doplnit těstovinami, ale i takto bez přílohy je to ideální oběd nebo i večeře.

autor: dak

Související

  • Houbové bramboráky

    Brambora je nesmírně vděčná plodina, která se dá v kuchyni použít na mnoho způsobů. Pokud snesete smažené a česnek, určitě patříte mezi příznivce bramboráků. 

  • Rychlé krůtí na smetaně

    Co si dnes dáme? Otevřu ledničku a mrazák a pak se uvidí. Naposledy jsem vytáhla kousek krůtích prsou odložený na dobu, až bude potřeba uvařit něco hodně rychle.