Houska na hamburger

Domácí hamburger, šťavnatý, plný chuti a doplněný vším, co nám chutná – to jhe specialita, které se v pěkném počasí věnujeme určitě rádi, zvlášť pokud máme zahradu a nějaký šikovný gril.

Opéct hamburger na grilu nebo na plotně není nic složitého, i když to vyžaduje trochu cviku, ale je dobré znát i pár tipů, které se týkají hamburgerové housky.

Jak říká Matěj Papáček z bistra Pod lampou ve Žďáře nad Sázavou, housky jsou nejméně stjně důležité, jako samotné maso: "Asi nečastějším prohřeškem je špatná houska. Houska je základ burgeru, i když se to nemusí zdát. Houska z obchodu, z igelitu opravdu nefunguje, občas v některém supermarketu s vlastním pekařstvím se dá sehnat dobrá houska, ale ideální je najít si vlastního pekaře, který peče vlastní housky, které tomu burgeru pomůže, aby se dobře jedl, a zároveň aby dobře chutnal."

Stačí tedy housku jen překrojit a naplnit?

Rozhodně ne:

"Housku je potřeba opéct, když máme dobrou housku, máslíčko, tak opéct ji dokřupava o trošku víc, než by se mohlo zdá, protože jakmile na to dáme omáčku, maso, tak ta houska začne nasávat, a když je na té opečené straně víc ukřuplá, tak má víc prostoru nasát tu vlhkost toho masa z burgeru a tím pádem výrazně oddálíte ten čas, kdy se houska začne rozpadat, protože je vlhká," dodává Matěj.

Máslo v housce je v hotovém hamburgeru skutečně cítit – a její křupání také tak ať se vám povede.

autor: dak

Související