Jahodový koláč s pudinkem
Jahody, úžasné ovoce, Pudink – výborná dobrota, koláč, není nic lepšího! Pojďme to zkusit dát všechno dohromady.
Vezmeme půlku másla, 150 g cukru a 300 g polohrubé mouky. Přidáme jedno vajíčko a prsty vytvoříme drobenku. Pak uvaříme jahodový pudink podle návodu na obalu, klasicky půl litru mléka, dvě lžíce cukru a přilepšíme jedním vanilkovým cukrem.
- 300 g polohrubé mouky
- 150 g krupicového cukru
- 125 g másla (nebo Hery)
- 1 vejce
- 1 jahodový pudinkový prášek
- 500 ml mléka
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce cukru
- jahody dle potřeby
- tuk na vymazání
- hrubá mouka na vysypání
Pak si nachystáme kulatou koláčovou formu nebo menší plech, vymažeme a vysypeme ji hrubou moukou nebo krupicí a vyložíme jej asi dvěma třetinami drobenkového těsta. Pak na něj rozetřeme hotový pudink a na ten poskládáme tolik jahod, kolik se na koláč vejde – já bych rozhodně nešetřila. Zasypeme zbylou drobenkou a upečeme. Troubu si předehřejeme na 180 °C a pečeme asi půl hodiny až 40 minu. Necháme vychladnout a je hotovo.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.