Jahodový koláč s pudinkem

Jahody, úžasné ovoce, Pudink – výborná dobrota, koláč, není nic lepšího! Pojďme to zkusit dát všechno dohromady.

Vezmeme půlku másla, 150 g cukru a 300 g polohrubé mouky. Přidáme jedno vajíčko a prsty vytvoříme drobenku. Pak uvaříme jahodový pudink podle návodu na obalu, klasicky půl litru mléka, dvě lžíce cukru a přilepšíme jedním vanilkovým cukrem.

Ingredience
  • 300 g polohrubé mouky
  • 150 g krupicového cukru
  • 125 g másla (nebo Hery)
  • 1 vejce
  • 1 jahodový pudinkový prášek
  • 500 ml mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce cukru
  • jahody dle potřeby
  • tuk na vymazání
  • hrubá mouka na vysypání

Pak si nachystáme kulatou koláčovou formu nebo menší plech, vymažeme a vysypeme ji hrubou moukou nebo krupicí a vyložíme jej asi dvěma třetinami drobenkového těsta. Pak na něj rozetřeme hotový pudink a na ten poskládáme tolik jahod, kolik se na koláč vejde – já bych rozhodně nešetřila. Zasypeme zbylou drobenkou a upečeme. Troubu si předehřejeme na 180 °C a pečeme asi půl hodiny až 40 minu. Necháme vychladnout a je hotovo.

autor: dak

Mohlo by vás zajímat