Ukrajinská sladká dýňová polévka

Oblíbená dětská jídla jsou obvykle sladká – palačinky, lívance, krupicová kaše. Říká se ale jiný kraj, jiný mrav.

Dětem na Ukrajině chutná sladká dýňová polévka, jak se ukázalo, když se s námi paní Natálie podělila o recept: „Dýňová polévka je mléčná, protože do toho dáváme mléko. Dýni uvaříme nebo upečeme v troubě. Pak ji nakrájíme na kostičky a mixérem uděláme pyré nebo polévku. Pak uvaříme rýži a přidáme do té dýně, a také cukr a uvařené mléko. Je to taková polévka, která dětem chutná, protože to je z dýně, s rýží a je to sladké.“

Ingredience
  • 1 menší dýně
  • vařená rýže
  • převařené mléko
  • cukr

Také u tohoto jídla je základem dýňové pyré, které se dělá z vařené nebo pečené dýně. Když už jsou kousky měkké, stačí je rozmixovat na pyré a to naředit oslazeným mlékem. Jako zavářka se do polévky dává vařená rýže. Možná by tento recept stál z vyzkoušení i u nás.

autor: dak

Mohlo by vás zajímat