Tuňáková pomazánka s kukuřicí

Je po prázdninách, a tak opět nastává čas školních svačin, ale i svačin do práce pro dospělé.

Chystat svačiny pro děti do školy, na to jsme zvyklí, i když někdy bývá potíž objevit to, co by dětem chutnalo. Něco na zakousnutí v práci ale oceníme i my dospělí – třeba taková domácí pomazánka ze samých lákavých ingrediencí inspiruje i vás třeba hned k zítřejší svačině pro malé i velké.

Ingredience
  • 1 malá konzerva tuňáka
  • 150 g kukuřice ve sladkém nálevu
  • 150 g smetanového jogurtu (zakysané smetany)
  • 60 g čerstvého sýra typu lučina
  • (případně 1 lžička majonézy)
  • 1 jarní cibulka
  • hrst špenátových lístků
  • sůl

Budeme na ni potřebovat malou konzervu tuňáka ve vlastní šťávě, kelímek smetanového jogurtu, čerstvý sýr typu lučina, trochu bylinek a sladkou kukuřici z plechovky. Místo jogurtu se ale dá použít i zakysaná smetana, a pokud byste rádi zdůraznili chuť tuňáka a nemusíte se příliš hlídat, nachystejte si také lžičku majonézy.

Nejprve si připravíme základ pomazánky – promícháme si jogurt s čerstvým sýrem a lehce osolíme. Přidáme kukuřici, ze které jsme předtím slili vodu a pak i okapaného tuňáka. Na kolečka nakrájíme trochu jarní cibulky a promícháme všechno dohromady.

Vezmeme bagety – bílé, ale mohou být i celozrnné a vyložíme je lístky špenátu. Na ten namažeme pořádnou vrstvu pomazánky a je to.

Jestli vás dosud nenapadlo zkombinovat tuňáka s kukuřicí, pak tuhle pomazánku určitě vyzkoušejte.

autor: dak

Související

  • Bulgur s tuňákem

    Bulgur znají v mnoha zemích na jih od nás, ale byla by chyba si myslet, že pro nás je to v kuchyni nějaká novinka! I my jsme o něm už několikrát mluvili!

  • Tuňáková pomazánka

    Jelikož mě školní svačiny trápí deset měsíců v roce a nechci se opakovat, hledám tu a tam nové nápady.