Tuňáková pomazánka s kukuřicí
Je po prázdninách, a tak opět nastává čas školních svačin, ale i svačin do práce pro dospělé.
Chystat svačiny pro děti do školy, na to jsme zvyklí, i když někdy bývá potíž objevit to, co by dětem chutnalo. Něco na zakousnutí v práci ale oceníme i my dospělí – třeba taková domácí pomazánka ze samých lákavých ingrediencí inspiruje i vás třeba hned k zítřejší svačině pro malé i velké.
- 1 malá konzerva tuňáka
- 150 g kukuřice ve sladkém nálevu
- 150 g smetanového jogurtu (zakysané smetany)
- 60 g čerstvého sýra typu lučina
- (případně 1 lžička majonézy)
- 1 jarní cibulka
- hrst špenátových lístků
- sůl
Budeme na ni potřebovat malou konzervu tuňáka ve vlastní šťávě, kelímek smetanového jogurtu, čerstvý sýr typu lučina, trochu bylinek a sladkou kukuřici z plechovky. Místo jogurtu se ale dá použít i zakysaná smetana, a pokud byste rádi zdůraznili chuť tuňáka a nemusíte se příliš hlídat, nachystejte si také lžičku majonézy.
Nejprve si připravíme základ pomazánky – promícháme si jogurt s čerstvým sýrem a lehce osolíme. Přidáme kukuřici, ze které jsme předtím slili vodu a pak i okapaného tuňáka. Na kolečka nakrájíme trochu jarní cibulky a promícháme všechno dohromady.
Vezmeme bagety – bílé, ale mohou být i celozrnné a vyložíme je lístky špenátu. Na ten namažeme pořádnou vrstvu pomazánky a je to.
Jestli vás dosud nenapadlo zkombinovat tuňáka s kukuřicí, pak tuhle pomazánku určitě vyzkoušejte.
Související
-
Bulgur s tuňákem
Bulgur znají v mnoha zemích na jih od nás, ale byla by chyba si myslet, že pro nás je to v kuchyni nějaká novinka! I my jsme o něm už několikrát mluvili!
-
Tuňáková pomazánka
Jelikož mě školní svačiny trápí deset měsíců v roce a nechci se opakovat, hledám tu a tam nové nápady.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka