Sendvič s dresinkem z medvědího česneku

Potřebujete vydatně posnídat nebo lehce poobědvat? K obojímu poslouží obložený sendvič s těmi nejlepšími ingrediencemi, pokud si je pořídíte a naskládáte mezi dva plátky chleba.

Inspiraci jsem našla v kavárně Pohodička v Náměšti nad Oslavou, kde si pečou vlastní chléb i jiné pečivo už delší dobu, a vyrábějí i další dobroty. Co s chlebem a co mezi něj, mi poradil Marek Klement.

2 plátky toustového chleba

Plátek anglické slaniny

1 vejce

1 kolečko rajčete

1 plátek goudy (nebo jiného sýra)

Hrst čerstvé rukoly

Dresink z medvědího česneku:

Pesto z medvědího česneku

Zakysaná smetana

majonéza

„Použijeme doma pečený toustový chleba, na ten se dává dresink z medvědího česneku,“ říká Marek na úvod.

Pesto z medvědího česneku jsme se nedávno naučili dělat a víme, že to je velmi jednoduché. Medvědí česnek se v mixéru naseká s oříšky olivovým olejem, solí a pepřem. Pak stačí ze zásob pesta nabrat lžičku a rozmíchat v zakysané smetaně s trochou majonézy.

Na opečený sendvičový chléb se pak naskládají všechny dobroty na sebe. „Anglická slanina, vejce, kdy se snažíme do našich sendvičů používat vždycky vejce z volného chovu, protože nám jde o kvalitu, ale i o tu přírodu,“ dodává Marek Klement. Do sendviče si pak každý může přidat, co má rád – například rajče, sýr gouda a čerstvou rukolu. „Tím, že chléb je opečený tak se celý sendvič už potom nezapéká,“ zní jeho poslední rada. Sendvič se propíchne špejlí nebo tyčkou na špíz a můžeme podávat. Kdo chce ještě více zeleniny, může podávat s miskou salátu a čajem z čerstvých bylinek. Takový oběd má skutečně jarní obsah.