Za mikrofonem jsem už od roku 1992, je to už hodně dlouho! V Českém rozhlase jsem začínala v roce 1999, kdy jsem byla zpravodajkou pro bývalé okresy Jihlava, Třebíč a Žďár nad Sázavou pro Český rozhlas Brno. Po vzniku stanice na Vysočině jsem se vrátila jako moderátorka - průvodkyně dopoledním Tandemem. Po nějaké době mě odvolaly mateřské povinnosti, stihla jsem dvě děti k mému prvnímu.
Rádio byl můj sen už od druhé třídy základní školy. Vždycky jsem ho poslouchala a vždycky jsem chtěla být jeho součástí. Nikdy jsem ani na chvilku nepřipustila, že budu v životě dělat něco jiného a pořád a všude ho poslouchám. Původně jsem ale vystudovala jazyky (angličtinu, francouzštinu, právě se učím další, španělštinu) a doma občas překládám nebo opravuji různé texty a knížky. Stíhám ale i chodit na koncerty, do divadla, fotit, číst a cvičit.
Všechny články
-
„Lepší než křičet je mluvit pomalu a artikulovat,“ radí lektorka znakového jazyka
Na nedoslýchavé nebo neslyšící nemá cenu křičet. I to patří k pravidlům, které se učí hned v první hodině kurzu znakového jazyka.
-
Kapustová kaše
Samotná kapusta nebývá příliš oblíbená. Tuhle skvělou zeleninu, plnou kyseliny listové, vitamínů C a K a spousty minerálů, by byla velká škoda z jídelníčku vynechat.
-
Jelení řízek s křenem
Zvěřina se hodí k podzimu i zimním měsícům. Pokud nechcete přímo vařit guláš, měla bych pro vás jeden zajímavý tip od autorky Zvěřinové kuchařky.
-
Víkendové tipy pro Vysočinu: Závěr festivalu dokumentárních filmů, stezky odvahy i vánoční přípravy
První listopadový víkend bude na Vysočině plný zábavy, ale i tajemna. Vydat se můžete na stezky odvahy, zajít do kina a taky se začít připravovat na Vánoce.
-
Na cestovatelských besedách Petra Voldána v Třebenické hospůdce je pokaždé plno. I podvanácté!
V Třebenicích na Třebíčsku mají hospůdku, kterou už dvanáctkrát dokázalo zaplnit cestovatelské povídání redaktora Českého rozhlasu Petra Voldána.
-
Bramborové šišky s jablečným rozvarem, karamelem a máslovou strouhankou
Bramborové šišky – kdo by si je nedal, kdo by na ně nevzpomínal z dětství, jako na svou oblíbenou pochoutku – šišky s mákem.
-
Vylepšená povidla
Bez povidel ze švestek si mnozí z nás nedovedou představit pečení buchet, koláčů, ale třeba ani omáčky pod maso, zvěřinu například.
-
Ochotníci z Chotěboře zahrají Marečku, podejte mi pero. S představením se podívají i do Humpolce
Když hrálo ochotnické Divadélko DIK z Chotěboře komedii Čtyři vraždy stačí, drahoušku, procestovali s představením mnoho měst v Česku. Letos se chystají do Humpolce.
-
Dršťková polévka
Na oblíbenou dršťkovou polévku jsme si tak zvykli, že možná ani nevíme, proč se jí tak vlastně říká.
-
Ořechový koláč s medem
Dárek, kterým nikdy nepohrdnu – pytlík vlašských ořechů, které vyrostly na zahradě u kamarádky! Nejlepší, co s nimi člověk může udělat je – pustit se do pečení.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »