Za mikrofonem jsem už od roku 1992, je to už hodně dlouho! V Českém rozhlase jsem začínala v roce 1999, kdy jsem byla zpravodajkou pro bývalé okresy Jihlava, Třebíč a Žďár nad Sázavou pro Český rozhlas Brno. Po vzniku stanice na Vysočině jsem se vrátila jako moderátorka - průvodkyně dopoledním Tandemem. Po nějaké době mě odvolaly mateřské povinnosti, stihla jsem dvě děti k mému prvnímu.
Rádio byl můj sen už od druhé třídy základní školy. Vždycky jsem ho poslouchala a vždycky jsem chtěla být jeho součástí. Nikdy jsem ani na chvilku nepřipustila, že budu v životě dělat něco jiného a pořád a všude ho poslouchám. Původně jsem ale vystudovala jazyky (angličtinu, francouzštinu, právě se učím další, španělštinu) a doma občas překládám nebo opravuji různé texty a knížky. Stíhám ale i chodit na koncerty, do divadla, fotit, číst a cvičit.
Všechny články
-
Dresink z medu a celozrnné hořčice
Na cestách a po návštěvách se pokaždé dozvídám nové recepty. Naposledy jsem byla svědkem přímo přípravy salátového dresinku, který si chystal kuchař ze Skotska Alan Gatt.
-
Od zámků, kování, přes rybářské náčiní až po chytrou vložku do dveří. Žďárská firma TOKOZ má 105 let
Žďárská firma TOKOZ slaví 105 let kovovýroby, od zámků a rybářských potřeb po chytré vložky. Její příběh mapuje výstava na zámku.
-
Bramborový salát s ředkvičkami a sýrem feta
Ředkvičky patří k jarní zelenině, která se dá použít prakticky ke každému jídlu! Chutnají i v salátu z brambor a sýra feta!
-
Ochucené těstíčko na smažení
Ať si vybereme vepřovou panenku, krkovici, kuřecí prsa, nebo rybí filety, vždycky nám nejvíce chutnají smažené. Na osmažení je u nás nejoblíbenější trojobal.
-
Starou radnici v Havlíčkově Brodě zdobí originální štuková výzdoba
Na jižní straně Havlíčkova náměstí v Havlíčkově Brodě stojí původně gotická budova, po požáru přestavěná v renesančním stylu, známá jako Stará radnice.
-
Smažený kuskus s vejci
Kdo si občas dáte nějakou tu rychlovku z asijské kuchyně, možná znáte smaženou rýži s vejci a zeleninou. Inspiroval se jí barista a amatérský kuchař Tadeáš Stránecký.
-
Velkomeziříčská tragédie ji připravila o tatínka. Jitka Rousová si dodnes pamatuje vše
Ten den, kdy jí nacisté zabili tatínka, bylo Jitce Rousové pět let. Ve Velkém Meziříčí jen tři dny před koncem války zavraždili prchající Němci šedesát odbojářů.
-
Řezy „oližprst“
Řezy tak dobré, že se jen rozpouštějí na jazyku, jsou známé pod názvem „oližprst“ nebo také „obližprst“. Řezy se skládají ze tří vrstev.
-
Brokolicová polévka se zeleninou
Brokolicová polévka se může dělat na různé způsoby, třeba napůl s květákem, nebo jako hustý krém, kde po rozmixování není po brokolici ani památky, zkrátka jak vás napadne.
-
Vepřové maso na cibuli
Je načase přemýšlet o obědě – na dnešek nebo na zítřek – a vymyslet zase něco jednoduchého, s čím není moc práce. A na co se nemusí ani nakupovat příliš mnoho ingrediencí.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »