Salátový dresink s medem nebo koprem
V létě se prý lépe hubne, v teple totiž máme méně hlad. A k dispozici je dostatek čerstvého ovoce a zeleniny a tak můžeme jíst saláty prakticky denně.
Aby se nám nepřejedly, je dobré mít v záloze pár receptů na výborné zálivky popř. dresinky.
Kuchař Radek Kühweg z třebíčské restaurace Coqpit doporučuje dresink z kozího sýra. „Jeden druh je lehce na sladko, kdy nám ladí s kozím sýrem. Přidáme zakysanou smetanu, bílý jogurt, med nebo javorový sirup, sůl, pepř, citronovou šťávu a limetovou kůru,“ říká kuchař.
Zamícháme a dáme na půl hodiny do lednice, aby se maximálně propojily chutě.
Med lze nahradit čerstvým sekaným koprem, dresink v tu chvíli nabere úplně jinou chuť. „Já mám kopr rád, tak nešetřím,“ směje se Radek Kühweg.
Můžeme si tak připravit dva podobné, ale chuťově zcela odlišné dresinky, které z vašeho salátu jistě udělají prvotřídní delikatesu.
Související
-
Med na grilu
Milovníci sladkého dobře znají ten pocit zabořit lžičku do hustého průhledného medu a labužnici ji pak strčit rovnou do úst.
-
Salát s grilovaným sýrem
Příjemné teplé letní počasí navádí k lehčím obědům i večeřím, které jsou plné salátu a zeleniny. Výhodou je u nich taky snadná a rychlá příprava a méně kalorií.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.