Salátový dresink s medem nebo koprem

V létě se prý lépe hubne, v teple totiž máme méně hlad. A k dispozici je dostatek čerstvého ovoce a zeleniny a tak můžeme jíst saláty prakticky denně. 

Aby se nám nepřejedly, je dobré mít v záloze pár receptů na výborné zálivky popř. dresinky.

Kuchař Radek Kühweg z třebíčské restaurace Coqpit doporučuje dresink z kozího sýra. „Jeden druh je lehce na sladko, kdy nám ladí s kozím sýrem. Přidáme zakysanou smetanu, bílý jogurt, med nebo javorový sirup, sůl, pepř, citronovou šťávu a limetovou kůru,“ říká kuchař.

Zamícháme a dáme na půl hodiny do lednice, aby se maximálně propojily chutě.

Med lze nahradit čerstvým sekaným koprem, dresink v tu chvíli nabere úplně jinou chuť. „Já mám kopr rád, tak nešetřím,“ směje se Radek Kühweg.

Můžeme si tak připravit dva podobné, ale chuťově zcela odlišné dresinky, které z vašeho salátu jistě udělají prvotřídní delikatesu.

autor: dak

Související

  • Med na grilu

    Milovníci sladkého dobře znají ten pocit zabořit lžičku do hustého průhledného medu a labužnici ji pak strčit rovnou do úst.

  • Salát s grilovaným sýrem

    Příjemné teplé letní počasí navádí k lehčím obědům i večeřím, které jsou plné salátu a zeleniny. Výhodou je u nich taky snadná a rychlá příprava a méně kalorií.