Rychlé cukroví z vlašských ořechů

Nezdá se to, ale kdo chce do Vánoc všechno stihnout, měl by pomaličku všechno plánovat a přemýšlet, jak si rozvrhnout čas, kdy co upéct. Určitě se vám proto bude hodit i dnešní tip na velmi rychlé cukroví. Když na dobroty reagují naši posluchači, to mám snad ze všeho nejraději.

Paní Vlasta Zadinová je bývalá cukrářka, a sleduje všechny naše recepty. Teď pro vás díky ní mám několik úžasných receptů, a ten první z nich je velmi jednoduchý.

300g vlašských ořechů
200g cukru moučka
2 bílky
čokoláda na polití

„Zpracuje se těsto, vyválí se placka jako na linecké těsto, ale trochu silnější a vykrajují se tvary – rohlíčky, hvězdičky, zvonečky, zkrátka co máte doma na vánoční cukroví. Tvary se položí na pečící papír a mírně se upečou. Asi tak 10 minut na 160 stupňů,“ říká paní Vlasta.

Cukroví vypadá pěkně, když jej přelijete rozehřátou čokoládou a někdo může přidat i posekané mandle.

Je to vážně tak. Dohromady potřebujete jen několik ingrediencí a čokoládu na polití, to je všechno. Ani práce není s vykrajováním tvarů nijak velká a na podnose jsou cobydup. A něco vám řeknu - to cukroví je tak strašně dobré, že dokud ho neochutnáte, tak tomu neuvěříte.