Bramborová omeleta na pivu

Bramborová omeleta na pivu
Dnes to bude rychlovka, dáme si omeletu z brambor, vajec a klobás, ale přidáme i dobré tmavé pivo.
- 500 g brambor
- 300 ml tmavého piva
- 2 cibule
- 2 pikantní klobásy
- 2 stroužky česneku
- 6 vajec
- petržel
- sůl, pepř
Abychom dlouho nečekali, potřebujeme, aby se nám co nejdříve nahřála trouba na 200 stupňů. Pak si oloupeme asi půl kila brambor a nakrájíme je na tenčí plátky. Vyskládáme do pekáčku pomazaného olejem a osolíme. Nameleme na ně také čerstvý pepř z mlýnku a zalijeme třemi deci tmavého piva, může být i silnější, třináctistupňové.
Brambory pečeme do změknutí, a mezitím krájíme další suroviny – na kolečka 2 cibule a 2 ostřejší klobásy. Pokud ostré nemusíte, klidně vyberte i libovější klobásu šunkovou.
Na velké pánvi obojí orestujeme na trošce oleje a přidáme prolisovaný česnek. Ten se rychle rozvoní, takže pak hned vytáhneme všechno z pánve a přendáme do mísy. Přidáme brambory z pekáčku, rozklepneme na to 6 vajec a všechno promícháme. Teď můžeme vrátit do pánve a opéct na slabším plameni. Podáváme sypané nadrobno nakrájenou petrželkou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.