Bramborová omeleta na pivu

Největší audioportál na českém internetu

Bramborová omeleta, ilustrační foto | Foto: Mirka Kuntzmannová, Český rozhlas

Bramborová omeleta na pivu

Dnes to bude rychlovka, dáme si omeletu z brambor, vajec a klobás, ale přidáme i dobré tmavé pivo.

Ingredience
  • 500 g brambor
  • 300 ml tmavého piva
  • 2 cibule
  • 2 pikantní klobásy
  • 2 stroužky česneku
  • 6 vajec
  • petržel
  • sůl, pepř

Abychom dlouho nečekali, potřebujeme, aby se nám co nejdříve nahřála trouba na 200 stupňů. Pak si oloupeme asi půl kila brambor a nakrájíme je na tenčí plátky. Vyskládáme do pekáčku pomazaného olejem a osolíme. Nameleme na ně také čerstvý pepř z mlýnku a zalijeme třemi deci tmavého piva, může být i silnější, třináctistupňové.

Brambory pečeme do změknutí, a mezitím krájíme další suroviny – na kolečka 2 cibule a 2 ostřejší klobásy. Pokud ostré nemusíte, klidně vyberte i libovější klobásu šunkovou.

Na velké pánvi obojí orestujeme na trošce oleje a přidáme prolisovaný česnek. Ten se rychle rozvoní, takže pak hned vytáhneme všechno z pánve a přendáme do mísy. Přidáme brambory z pekáčku, rozklepneme na to 6 vajec a všechno promícháme. Teď můžeme vrátit do pánve a opéct na slabším plameni. Podáváme sypané nadrobno nakrájenou petrželkou.

autor: dak

Mohlo by vás zajímat