Omeleta se zeleninou
Někdy je dobré uvařit si vlastní domácí jídlo, které nám chutná a současně je velmi rychle hotové. Omeleta mezi ně rozhodně patří. Přidat do ní můžeme od slaniny přes bylinky až po zeleninu. Student žďárské Střední školy gastronomické Adolfa Kolpinga Daniel Kousal vymyslel recept s maminkou.
„Na másle orestuji na kostky nakrájený chleba, přidáte zeleninu – kukuřici a hráček. Dohromady to osolíme a opepříme a dále restujeme,“ vysvětluje kuchař.
Vedle v hrnku si rozděláme tři vejce s moukou, mlékem a solí a docílíme polotekuté formy. „Něco trochu hustšího než těsto na palačinky.“
Vzniklou směs vylijeme na orestovaný chléb a pánev přikryjeme pokličkou. Nakonec omeletu posypeme nakrájeným sýrem.
Existuje i varianta tenčí omelety – do vajec se nepřidává mouka a pánev nepřiklápíme pokličkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.