Kuře na paprice

Největší audioportál na českém internetu

Kuře na paprice | Foto: Patrik Rozehnal, Český rozhlas

Kuře na paprice

Když se zeptám dětí, co by chtěly na oběd, dost často volají, že kuře na paprice. Naštěstí je to jedno z jídel, které je poměrně rychle hotové a chutná všem.

Potřebujeme na ně vařené, podušené nebo upečené kuřecí maso, nebo si rovnou vezmeme kuřecí prsíčka. Ostatně to je nejrychlejší. Stačí nám hluboká pánev většího průměru a nají se celá rodina.

Ingredience
  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • mletá sladká paprika
  • šlehačka + zakysaná smetana
  • nebo smetana na vaření
  • máslo (olej) na orestování
  • sůl

Nejprve si na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme také na menší kousky nakrájené kuřecí maso a restujeme společně za stálého míchání. Když cibule zesklovatí a maso se zatáhne, posypeme mletou sladkou červenou paprikou.

Směs také opečeme na pánvi, ale už jen krátce, protože by paprika mohla zhořknout, kdybychom ji tak nechali příliš dlouho.  Přilijeme trochu horké vody nebo vývaru, osolíme, přiklopíme pokličkou a podusíme asi čtvrt hodiny

Pak smícháme deci šlehačky s trochou zakysané smetany a rozšleháme s hladkou moukou, prostě klasická záklechtka. Pak vlijeme do pánve k masu, promícháme a mouku ještě necháme provařit. Když nemáme směs šlehačky a zakysané smetany, stejně dobře nám poslouží i sladká smetana na vaření. Nakonec dochutíme a podáváme s knedlíkem, ale k této omáčce se docela dobře hodí i těstoviny.

autor: dak

Mohlo by vás zajímat