Toustová omeleta
Každý, kdo má doma potomka nebo vnuka ve vývinu, v takové té fázi, kdy rostou nejrychleji a také toho nejvíce snědí, určitě dobře zná to zoufalství kuchařů.
Jeden tip bych měla – ať se naučí něco si udělat sám. To se povedlo našemu Danovi, který objevil následující recept na internetu, zkusil ho, a teď se ho nemůže nabažit.
- 3 vajíčka
- 2 plátky toustového chleba
- 2 plátky sýra
- 2 plátky šunky nebo slaniny
- máslo
- sůl, pepř
- rajče na plátky
- ledový salát
„Nejdřív si rozklepnu vajíčka do misky, kde si je se solí a pepřem rozšlehám. Pokud máme slaninu, můžeme si ji předem na pánvičce osmažit dokřupava a dát ji stranou. Pak si dám na pánvičku máslo a rychle na něm osmažím z obou stran toustový chleba, zaliju ho rozšlehanými vajíčky. Počkám pět minut, než se vajíčka osmaží a celou omeletu otočíme. Počkáme další asi dvě minuty a kraje vajíček ohneme dovnitř. Na složenou omeletu dáme sýr, šunku nebo slaninu, nakrájena rajčata a salát. Nakonec omeletu složíme napůl, aby vznikl takový sendvič a můžeme podávat,“ popisuje Dan.
Na sytou večeři nebo vydatnou víkendovou snídani stačí mít doma v zásobě toustový chleba, hodně vajíček, nějaký sýr, šunku a hlavně zeleninu. A nebát se pustit do kuchyně i nezletilé kuchaře.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka