Kuře na zelenině
Dnešní tip oběd bude sice jednoduchý a dobrý, ale když začnete a nachystáte si ho den předem, získá ještě nějaké plusové body navíc – za lepší chuť.
Jak mít kuře na zelenině co nejlepší mi popsal kuchař ze žďárské restaurace Rebel na Farských Martin Pavelec.
„Příprava kuřete pečeného na žampionech a kořenové zelenině je jednoduchá. Použít můžete stehýnka nebo celé kuře, jak budete chtít. Jednoduše se orestuje kořenová zelenina a žampiony na másle, osolíme a opepříme, a do ní pak naložíme maso. Pokud na to máte čas a můžete kuře nechat v ledničce naložené přes noc, chutě se dokonale propojí a bude to mnohem lepší,“ doporučuje kuchař.
Kuře se druhý den upeče v troubě – délka pečení závisí na velikosti porce. Dáváte-li přednost hustší šťávě, můžete slít výpek a na pánvi si jej zahustit podle chuti.
Porci servírujeme s rýží nebo bramborovou kaší či šťouchanými bramborami přelité šťávou z výpeku. Nejen že to celé moc dobře zní, ale také je to vynikající.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.