Melounové dobroty
Melouny představují dokonalé osvěžení, červený vodní meloun se dá ale využít i v kuchyni.
- Sladká rýže s melounem:
- kousek vodního melounu
- 150 g rýže
- mléko
- 100 g mascarpone
- 1 vanilkový cukr
- cukr na doslazení
- Jednohubky se šunkou a melounem:
- meloun na trojúhelníky
- sýr žervé
- šunka
- sezamové semínko
- petrželka
- nakrájená bageta na kolečka
Našla jsem sladkou i slanou dobrotu, které obě chutnají u nás doma všem, takže není nutné dělat kompromisy. Rýžová kaše – uvaří se jako klasická kaše nebo jako příprava pro nákyp, tedy uvaříme rýži v mléce oslazenou vanilkovým cukrem. Vmícháme pár lžic mascarpone a rozdělíme do sklenic nebo pohárů. Ozdobíme kousky melounu, nejlépe bez pecek a dáme vychladit. Je to výborná svačinka, dezert nebo sladká snídaně a hotová je za chviličku.
A pokud byste rádi překvapili návštěvu neobvyklými jednohubkami, můžete se pustit do takových, kde se zkombinuje šunka a meloun. Jak? Nakrájíme si na kolečka bagetu, namažeme tvarohovým nebo smetanovým sýrem typu žervé, ozdobíme plátky šunky a kouskem melounu! Nakonec je posypeme sezamovým semínkem a ozdobíme petrželkou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.