Melounové dobroty
Melouny představují dokonalé osvěžení, červený vodní meloun se dá ale využít i v kuchyni.
- Sladká rýže s melounem:
- kousek vodního melounu
- 150 g rýže
- mléko
- 100 g mascarpone
- 1 vanilkový cukr
- cukr na doslazení
- Jednohubky se šunkou a melounem:
- meloun na trojúhelníky
- sýr žervé
- šunka
- sezamové semínko
- petrželka
- nakrájená bageta na kolečka
Našla jsem sladkou i slanou dobrotu, které obě chutnají u nás doma všem, takže není nutné dělat kompromisy. Rýžová kaše – uvaří se jako klasická kaše nebo jako příprava pro nákyp, tedy uvaříme rýži v mléce oslazenou vanilkovým cukrem. Vmícháme pár lžic mascarpone a rozdělíme do sklenic nebo pohárů. Ozdobíme kousky melounu, nejlépe bez pecek a dáme vychladit. Je to výborná svačinka, dezert nebo sladká snídaně a hotová je za chviličku.
A pokud byste rádi překvapili návštěvu neobvyklými jednohubkami, můžete se pustit do takových, kde se zkombinuje šunka a meloun. Jak? Nakrájíme si na kolečka bagetu, namažeme tvarohovým nebo smetanovým sýrem typu žervé, ozdobíme plátky šunky a kouskem melounu! Nakonec je posypeme sezamovým semínkem a ozdobíme petrželkou.
Související
-
Dýňový guláš
Dýně je vhodná téměř na všechno. Proto nabízí období cuket a dozrávajících dýní nekonečné možnosti a nepřeberné množství receptů.
-
Letní ovocný pohár
Dali byste si chladivý slaďoučký pohár se spoustou čerstvého ovoce? To se snad v těchto dnech ani nedá odmítnout!
-
Plněná cuketa
Léto je tu, už i podle kalendáře, tak si pojďme dát letní zeleninové jídlo! Nesmírně variabilní cukety jsou v oblibě plněné a zapečené.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.