Letní nepečený dort
Všechno sladké, letní, ovocné má právě teď svoji sezónu. Proto se můžeme směle pustit do přípravy dortu, který se místo pečení dává chladit do ledničky. Potřebujeme na něj piškoty, šlehačku, zakysanou smetanu, jogurt, cukr a ovoce.
Přípravu má v malíčku Taťána Nečasová, která vyrábí Dobrůtky z Vysočiny, a tak nám poradila: „Dortovou formu si vyložíme klasickými nebo cukrářskými piškoty, na ně přijde smetanová vrstva: do dvou vyšlehaných šlehaček lehce vmícháme zakysané smetany a jeden bílý jogurt. Směs osladíme dvěma vanilkovými cukry a 15 – 20 dkg moučkového cukru. Piškoty jí potřeme asi do výše 1 -2 centimetrů. Třetí vrstvu pak tvoří ovoce ze zahrádky –jaké právě máme.“
Do klasické dortové formy se všechno vejde čtyřikrát. Dort necháme zchladit v ledničce nejméně dvě hodiny a hotový můžeme ještě dozdobit ovocem, šlehačkou nebo čokoládou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?