Letní nepečený dort

Všechno sladké, letní, ovocné má právě teď svoji sezónu. Proto se můžeme směle pustit do přípravy dortu, který se místo pečení dává chladit do ledničky. Potřebujeme na něj piškoty, šlehačku, zakysanou smetanu, jogurt, cukr a ovoce.

Přípravu má v malíčku Taťána Nečasová, která vyrábí Dobrůtky z Vysočiny, a tak nám poradila: „Dortovou formu si vyložíme klasickými nebo cukrářskými piškoty, na ně přijde smetanová vrstva: do dvou vyšlehaných šlehaček lehce vmícháme zakysané smetany a jeden bílý jogurt. Směs osladíme dvěma vanilkovými cukry a 15 – 20 dkg moučkového cukru. Piškoty jí potřeme asi do výše 1 -2 centimetrů. Třetí vrstvu pak tvoří ovoce ze zahrádky –jaké právě máme.“

Do klasické dortové formy se všechno vejde čtyřikrát. Dort necháme zchladit v ledničce nejméně dvě hodiny a hotový můžeme ještě dozdobit ovocem, šlehačkou nebo čokoládou.

autor: dak