Kuřecí plátky s hořčičnou omáčkou

Kuřecí plátky se dají připravit na velmi mnoho způsobů. Určitě nejsem sama, kdo ocení, když je příprava rychlá a snadná. K dnešnímu chodu stačí, když doma najdeme hořčici, smetanu a kuřecí maso.

Ingredience
  • 4 plátky z kuřecích prsou
  • 200 mililitrů smetany 15%
  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • sůl
  • pepř
  • nakrájené olivy dle chuti

Recept už vyzkoušela a doporučuje Kateřina Petrlíková. „Nejdřív plátky omyju, osuším a naklepu. Pak je dám na pánev, kde je hodně zprudka osmahnu. Sedm minut na každé straně a přitom je osolím a opepřím,“ popisuje.

„Pak je zaliju smetanovou omáčkou. Normální smetana na vaření, ale já jsem použila patnáctiprocentní smetanu na vaření omáček. V ní rozšlehám, nebo rozmíchám tři lžíce plnotučné hořčice. Pak se to dusí pod pokličkou 15 minut a ještě se dají přidat olivy nakrájené na kolečka, kdo je má rád. Byla výborná, voňavá,“ chválí Katka omáčku.

Kuřecí plátky se nejlépe připravují z prsíček, když je máme pěkně na tenko nafiletované. Ty se naklepou, samozřejmě osolí a opepří, zalijí smetanou určenou pro přípravu omáček smíchanou se třemi lžícemi hořčice – i tady platí, že čím kvalitnější hořčici máte doma, tím je pak omáčka lahodnější. Podušené maso můžeme podávat s rýží, ale klidně i s čerstvým pečivem.

autor: dak

Související

  • Candát na kmíně

    Kdo má v rodině rybáře, ten se má. Zdravou čerstvou rybu může mít na stole kdykoli, když berou. 

  • Jelení guláš

    Není na škodu ochutnat čas od času zvěřinu. Jestli máte zdroj dobrého jeleního masa, tak neváhejte a pořiďte si kousek třeba na guláš. 

  • Grilovací klobásky se zeleninou

    Přemítání nad tím, co zase připravit k obědu nebo k večeři, mi občas pomůže vyřešit nějaká kvalitní uzenina.