Grilovací klobásky se zeleninou
Přemítání nad tím, co zase připravit k obědu nebo k večeři, mi občas pomůže vyřešit nějaká kvalitní uzenina.
Například bílé grilovací klobásky jsou plněné kromě masa i chutnými bylinkami a opečené chutnají opravdu luxusně. Aby nebylo jídlo příliš mastné a nezdravé, není nic jednoduššího, než ke klobáse přidat zeleninu. A zelenina chutná nejlépe upečená a ochucená kořením a bylinkami. Co takhle obojí zkombinovat a potěšit jak milovníky masa, tak zeleniny?
- 1 balení grilovacích klobásek – 10, 12 kusů
- 1 paprika
- 1 menší dýně
- cibule
- česnek
- růžičková kapusta
- několik růžiček květáku nebo brokolice
- slunečnicový olej
- sůl, pepř
- bylinky
U nás v ledničce je právě v tuto chvíli zbytek dýně Hokkaidó, hlávka brokolice, sáček růžičkové kapusty, po které se můžu utlouct, mrkve, cibule i česnek. Když si všechnu tuhle nebo podobnou zeleninu připravíme tak, že ji očistíme a nakrájíme na menší kousky, aby rychleji změkla, stačí ji vhodit do pekáčku. Kdo chce, může přidat třeba i brambory, česnek nebo hrst čerstvých hub! Kombinace je skutečně jen na vás a na vašich zásobách!
Všechno v plechu pokapeme olejem, důkladně osolíme, přidáme bylinky – dobře chutná rozmarýn, tymián nebo hrst petrželky. Všechno promícháme, ať se chutě prolnou! Balíček malých grilovacích klobásek pak poklademe nahoru jako zlatý hřeb. Za půl hodinky by mělo být upečeno a my máme skvělé podzimní jídlo.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.