Grilovací klobásky se zeleninou

Největší audioportál na českém internetu

Grilovací klobása se zeleninou | Foto: Dáša Kubíková, Český rozhlas Vysočina

Přemítání nad tím, co zase připravit k obědu nebo k večeři, mi občas pomůže vyřešit nějaká kvalitní uzenina. 

Například bílé grilovací klobásky jsou plněné kromě masa i chutnými bylinkami a opečené chutnají opravdu luxusně. Aby nebylo jídlo příliš mastné a nezdravé, není nic jednoduššího, než ke klobáse přidat zeleninu. A zelenina chutná nejlépe upečená a ochucená kořením a bylinkami. Co takhle obojí zkombinovat a potěšit jak milovníky masa, tak zeleniny? 

Ingredience
  • 1 balení grilovacích klobásek – 10, 12 kusů 
  • 1 paprika
  • 1 menší dýně
  • cibule
  • česnek
  • růžičková kapusta
  • několik růžiček květáku nebo brokolice
  • slunečnicový olej
  • sůl, pepř
  • bylinky

U nás v ledničce je právě v tuto chvíli zbytek dýně Hokkaidó, hlávka brokolice, sáček růžičkové kapusty, po které se můžu utlouct, mrkve, cibule i česnek. Když si všechnu tuhle nebo podobnou zeleninu připravíme tak, že ji očistíme a nakrájíme na menší kousky, aby rychleji změkla, stačí ji vhodit do pekáčku. Kdo chce, může přidat třeba i brambory, česnek nebo hrst čerstvých hub! Kombinace je skutečně jen na vás a na vašich zásobách! 

Všechno v plechu pokapeme olejem, důkladně osolíme, přidáme bylinky – dobře chutná rozmarýn, tymián nebo hrst petrželky. Všechno promícháme, ať se chutě prolnou! Balíček malých grilovacích klobásek pak poklademe nahoru jako zlatý hřeb. Za půl hodinky by mělo být upečeno a my máme skvělé podzimní jídlo.

autor: dak

Mohlo by vás zajímat