Vepřové maso na cibuli
Je načase přemýšlet o obědě – na dnešek nebo na zítřek – a vymyslet zase něco jednoduchého, s čím není moc práce. A na co se nemusí ani nakupovat příliš mnoho ingrediencí. Klasický oběd z vepřového masa ve šťávě s rýží a zeleninou je přesně takové jídlo. Pokud byste potřebovali inspiraci, recept má skvělá domácí kuchařka paní Aloisie Vrbová.
- 500 g vepřové kotlety na tenké plátky
- 2-3 cibule
- Polohrubá mouka na obalení
- Sůl, pepř
- Mletý kmín
„Nakrájí se maso, já to dělám ráda z kotlety, nachystá se dost nakrájené cibule a dá se zpěnit na sádlo. Maso obalím v polohrubé mouce, osolím, opepřím a opeču je na té cibuli. Posypu mletým kmínem a dusím. Když je maso měkké, zjistím, jestli je šťáva hustá a v případě potřeby dohustím. K masu podáváme u nás doma rýži a zeleninový salát,“ říká kuchařka.
Já si tedy recept beru za svůj, maso se dusí samo, rýže také moc práce nedá, do hodiny může být oběd na stole.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.