Vepřové maso na cibuli
Je načase přemýšlet o obědě – na dnešek nebo na zítřek – a vymyslet zase něco jednoduchého, s čím není moc práce. A na co se nemusí ani nakupovat příliš mnoho ingrediencí. Klasický oběd z vepřového masa ve šťávě s rýží a zeleninou je přesně takové jídlo. Pokud byste potřebovali inspiraci, recept má skvělá domácí kuchařka paní Aloisie Vrbová.
500 g vepřové kotlety na tenké plátky
2-3 cibule
Polohrubá mouka na obalení
Sůl, pepř
Mletý kmín
„Nakrájí se maso, já to dělám ráda z kotlety, nachystá se dost nakrájené cibule a dá se zpěnit na sádlo. Maso obalím v polohrubé mouce, osolím, opepřím a opeču je na té cibuli. Posypu mletým kmínem a dusím. Když je maso měkké, zjistím, jestli je šťáva hustá a v případě potřeby dohustím. K masu podáváme u nás doma rýži a zeleninový salát,“ říká kuchařka.
Já si tedy recept beru za svůj, maso se dusí samo, rýže také moc práce nedá, do hodiny může být oběd na stole.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.