Jarní knedlík s vajíčkem a ředkvičkami

Největší audioportál na českém internetu

Jarní knedlík s vajíčkem a ředkvičkami | Foto: Dáša Kubíková, Český rozhlas

Jarní knedlík s vajíčkem a ředkvičkami

Také už si chystáte jarní jídelníček? Začneme mít možnost vařit z čerstvých surovin, šťavnaté, křupavé zeleniny plné vitamínů. K takové patří ředkvičky, které se na pultech objevují jako jedny z prvních.

Některé jsou jen čerstvé, ale některé druhy dokáží jídlu dodat i pořádně pikantní příchuť. Z ředkviček jsou skvělé jarní pomazánky, oživí každý salát, ale zjistila jsem, že jsou velice dobré i po tepelné úpravě.

Ingredience
  • 1 svazek ředkviček
  • 3-4 plátky houskového knedlíku
  • 1 vejce
  • 1 lžička másla
  • 1 lžíce oleje
  • strouhaný sýr (eidam, gouda, mozzarella)
  • sůl, pepř
  • pažitka

Když mi teď zbyl po víkendovém obědě kousek houskového knedlíku, a chtěla jsem ho využít do obligátního knedlíku s vajíčkem, ukázalo se, že jarní varianta s ředkvičkami udělá z obyčejného jídla ze zbytků famózní pokrm.

Nejprve si ředkvičky omyjeme a pokrájíme na plátky. Na pánev dáme kousek másla a trochu oleje a v něm orestujeme ředkvičky do měkka.

Protože do základů knedlíků s vajíčkem dávám obvykle cibuli, zkusila jsem tentokrát nakrájet kousek pórku. Do orestovaných ředkviček a pórku vhodíme knedlíky nakrájené na kostičky a orestujeme do křupava. Nakonec vmícháme vajíčko, osolíme a opepříme.

Pokud máte doma kousek sýra, eidam, goudu, můžeme jej postrouhat a posypat na závěr. Já jsem vzala kousek mozzarelly a také to bylo skvělé. Nakonec ještě pažitka a je to. Rychlý a dobrý jarní oběd je hotový. Tak dobrou chuť!

autor: dak

Mohlo by vás zajímat