Snídaňový toast

Největší audioportál na českém internetu

Snídaňový toast | Foto: Dáša Kubíková, Český rozhlas

Toastový chléb vůbec nemusí být nudný, když k němu přiložíme samé dobroty

Toasty bývají skvělou a oblíbenou volbou k snídani. Nachystat si je ale můžeme i k večeři nebo kdykoliv během dne.

Jejich příprava nezabere moc času a přitom se na toasty dá naskládat všechno chutné a zdravé, co naše tělo potřebuje. Velkým hitem jsou toasty s vajíčkem, doplněné sýrem a zeleninou. Pro milovníky masa se může přidat i plátek šunky nebo slaniny. Aby všechno dohromady dokonale ladilo, připravíme si dvě pánve.

Ingredience
  • 2 plátky toastového chleba
  • 1 vejce
  • 2-3 plátky sýra
  • 1 lžíce másla
  • (plátek šunky, slaniny)
  • Na ozdobu:
  • cherry rajčata
  • salát
  • bylinky

Na jedné rozpustíme lžíci másla a plátky chleba opečeme z obou stran do zlatova a hlavně do křupava. Na vedlejší menší pánvi nebo rendlíku připravíme volské oko, také na trošce másla, a vejce nezapomeneme osolit i lehce opepřit. Plátky chleba po vyndání z pánve nachystáme na talíř a na horké, teď už vypnuté pánvi nahřejeme nebo necháme povolit plátky sýra. Hodí se cheddar nebo jiný sýr s vyšším obsahem tuku, aby se pěkně rozpustil.

Kdo nutně potřebuje, nahřeje na pánvi i šunku nebo nechá opect slaninu do křupava. Sýr, případně šunku nebo slaninu přeneseme na toast, překlopíme druhým plátkem a nahoru položíme volské oko. Posypeme bylinkami a přidáme hromádku oblíbené zeleniny, listy salátu, cherry rajčátka, klíčky, mikrobylinky a nebo třeba nakrájenou pažitku.

autor: dak

Mohlo by vás zajímat