Snídaňový toast

Toastový chléb vůbec nemusí být nudný, když k němu přiložíme samé dobroty
Toasty bývají skvělou a oblíbenou volbou k snídani. Nachystat si je ale můžeme i k večeři nebo kdykoliv během dne.
Jejich příprava nezabere moc času a přitom se na toasty dá naskládat všechno chutné a zdravé, co naše tělo potřebuje. Velkým hitem jsou toasty s vajíčkem, doplněné sýrem a zeleninou. Pro milovníky masa se může přidat i plátek šunky nebo slaniny. Aby všechno dohromady dokonale ladilo, připravíme si dvě pánve.
- 2 plátky toastového chleba
- 1 vejce
- 2-3 plátky sýra
- 1 lžíce másla
- (plátek šunky, slaniny)
- Na ozdobu:
- cherry rajčata
- salát
- bylinky
Na jedné rozpustíme lžíci másla a plátky chleba opečeme z obou stran do zlatova a hlavně do křupava. Na vedlejší menší pánvi nebo rendlíku připravíme volské oko, také na trošce másla, a vejce nezapomeneme osolit i lehce opepřit. Plátky chleba po vyndání z pánve nachystáme na talíř a na horké, teď už vypnuté pánvi nahřejeme nebo necháme povolit plátky sýra. Hodí se cheddar nebo jiný sýr s vyšším obsahem tuku, aby se pěkně rozpustil.
Kdo nutně potřebuje, nahřeje na pánvi i šunku nebo nechá opect slaninu do křupava. Sýr, případně šunku nebo slaninu přeneseme na toast, překlopíme druhým plátkem a nahoru položíme volské oko. Posypeme bylinkami a přidáme hromádku oblíbené zeleniny, listy salátu, cherry rajčátka, klíčky, mikrobylinky a nebo třeba nakrájenou pažitku.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.