Jablečný koláč s pudinkem

Protože se mi na kuchyňském stole pomaličku scvrkává posledních pár jablek, a do štrůdlu se mi už po desáté za sebou nechce, moc se mi hodí tip od Veroniky Doškové.

Má totiž recept na koláč s jablky a pudinkem. 

„Je to krásná, i když jednoduchá varianta klasického jablečného koláče. Všechny ingredience na těsto vymícháme dohladka. Já těsto neválím, jen to v té formě rukou rozmačkám do stran, propíchám vidličkou, pak to pokladu půlkami oloupaných, nakrájených a jádřinců zbavených jablíček,“ popisuje přípravu koláče Veronika.

Ingredience
  • Na těsto:
  • 175 g mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 75 g másla
  • 100 g cukru
  • 1 vejce
  • Na náplň:
  • 4-5 jablek
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 70 g cukru
  • 1 vanilkový pudink

„Nahoru pak uvařím pudink, ale pozor: místo mléka použijte smetanu ke šlehání, ale jenom 400 mililitrů, ne půl litru. K tomu 70 gramů cukru. Tímhle pudinkem to zalejete a na 180 stupňů za 45 – 50 minut upečete. Nahoře se udělá taková karamelová krustička a ten tuk, ten nositel chuti vám udělá v puse neskutečné blaho,“ láká Veronika Došková.

Všechny ingredience zvlášť jsou vynikající – od křehkého těsta, přes oloupaná jablíčka, až po sladký smetanový pudink. Je tedy úplně jasné, že i dohromady budou ve formě jablečného koláče s pudinkem chutnat skvěle.

autor: dak

Související

  • Kokosové řezy

    Jsou z výborného těsta, chutnají po kokosu a uprostřed je ovocná vrstva z džemu, který máme rádi.

  • Dezert Pavlova

    Pokud někoho zajímá historie slavných receptů, tak následující informace o dezertu Pavlova už patrně někdy slyšel.