Domácí zapečené müsli

Domácí pečené müsli je naprostá lahůdka. Samotnou by mě nenapadlo se do něčeho takového pustit, ale podle skotského designéra Alana Gatta, který je také skvělým amatérským kuchařem, je to rychlé, snadné a moc dobré.

„Na výrobu domácího müsli vsypeme 400 gramů jemných ovesných vloček do velké mísy a přidáme k nim 75 gramů slunečnicových semínek, stejné množství dýňových semínek, 25 gramů sezamových, 25 gramů lněného semínka. Potom přidám 100 gramů pekanových ořechů, které nasekám na menší kousky."

Ingredience
  • 400 g jemných ovesných vloček
  • 75 g slunečnicových semínek
  • 75 g dýňových semínek
  • 25 g sezamových semínek
  • 25 g lněného semínka
  • 100 g pekanových ořechů
  • 300 g javorového sirupu
  • 25 g krupicového cukru
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 lžička pomerančového extraktu

„V jiné míse si smícháme 300 gramů javorového sirupu, 25 g cukru, 2 lžičky vanilkového extraktu a lžičku pomerančového extraktu. Potom to vlijeme k těch suchým ingrediencím a rukama to pořádně promícháme. Mezitím si Předehřejeme si troubu na 170 stupňů. Dva plechy si vyložíme pečicím papírem. Syrové müsli rozprostřeme na plechy a pečeme asi dvacet minut. V polovině se směsí zatřeseme, aby se vytvořily malé hrudky. Když je hotovo, vysypeme směs do mísy a necháme důkladně vychladnout, tři až čtyři hodiny, teprve potom přesypeme do dózy."

V domácím müsli je spousta cukru, který konzervuje, takže nám vydrží nejméně měsíc

autor: dak

Mohlo by vás zajímat