Čokoládovo mléčné řezy za vysvědčení

Na známkách nezáleží, hlavně když děti chodí do školy s radostí a dnešek prožijí beze stresu a s dobrou náladou. 

Ingredience
  • 65 g polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • 65 g cukru krupice
  • 1 lžíce oleje
  • 20 g kakaa 
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • Náplň:
  • 50 g změklého másla
  • 55 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 130 g plnotučného tvarohu 
  • 100 g zakysané smetany

Než se rozletí na dva volné prázdninové měsíce, pojďme jim udělat radost sladkými čokoládovými řezy s jemným mléčným krémem! Pečení je to jednoduché a pochutnají si nakonec celá rodina. 

Budeme potřebovat tři vajíčka, která si nejlépe v mixéru vyšleháme se šesti a půl dkg cukru do pěny. Do ní přilijeme lžíci oleje. V misce smícháme sypké suroviny, tedy šest a půl dkg polohrubé mouky, 2 dkg kakaa a půl lžičky prášku do pečiva. Postupně přisypáváme do směsi a vyšleháme hladké těsto. 

Troubu si rozehřejeme na 175 stupňů. Vezmeme menší plech, nejlépe poloviční než je ten klasický a vyložíme ho pečícím papírem. Vylijeme těsto do velmi tenké vrstvy a pečeme jen deset minut. Pak necháme chviličku zchladnout, otočíme a sundáme papír. 

Mezitím si připravíme krém – ze 100 gramů zakysané smetany, 130 gramů plnotučného tvarohu, 50 gramů měkkého másla a 50 gramů cukru. Přidáme balení vanilkového cukru a vymícháme do hladkého krému. Korpus rozpůlíme, natřeme krémem a opět slepíme. Nakrájíme na řezy a necháme vychladnout v ledničce, aby se krém pěkně rozležel.

autor: dak

Související

  • Dvoubarevná roláda

    Roláda je vděčný moučník, protože se dá nakrájet na mnoho porcí a uspokojit tak třeba i celou velkou rodinu nebo větší oslavu. 

  • Vláčné těsto na ovocné knedlíky

    Čerstvé ovoce je tu a někdy je ho tolik, že se s radostí a po roce odloučení pouštíme do jeho zpracování ve formě ovocných knedlíků. 

  • Jahodový tatarák

    Myslela jsem, že z jahod – báječného letního ovoce - už jsem zkusila snad všechno. A přeci existují pokrmy z jahod, které rozhodně stojí za pozornost.