Bramborový salát s ředkvičkami a sýrem feta

Ředkvičky patří k jarní zelenině, která se dá použít prakticky ke každému jídlu! Chutnají i v salátu z brambor a sýra feta!

Není těžký – uvaříme si ve slupce dobře omytého půl kila brambor typu A. Vodu osolíme, a po změknutí brambory vyndáme, necháme zchladnout a nakrájíme na kousky.

Vyloupeme čerstvý hrášek nebo použijeme mražený, asi tak 10 deka, také chvíli povaříme a přidáme k bramborám. Na kolečka nakrájíme ředkvičky z jednoho celého svazku, kousek pórku a přihodíme bambusové výhonky Všechno zlehka promícháme a připravíme si půl balení krémového sýru, dvě stě gramů fety, olivový olej a stroužek česneku – to všechno hodíme do mixéru. Přidáme šťávu z půlky citrónu a pokud není chemicky ošetřený, tak i nastrouhanou kůru.

Můžeme lehce osolit a opepřit. Smícháme se salátem a podáváme – jako jarní salát nebo přílohu k hlavnímu chodu. 

autor: dak

Mohlo by vás zajímat