Bramborový salát s ředkvičkami a sýrem feta
Ředkvičky patří k jarní zelenině, která se dá použít prakticky ke každému jídlu! Chutnají i v salátu z brambor a sýra feta!
Není těžký – uvaříme si ve slupce dobře omytého půl kila brambor typu A. Vodu osolíme, a po změknutí brambory vyndáme, necháme zchladnout a nakrájíme na kousky.
Vyloupeme čerstvý hrášek nebo použijeme mražený, asi tak 10 deka, také chvíli povaříme a přidáme k bramborám. Na kolečka nakrájíme ředkvičky z jednoho celého svazku, kousek pórku a přihodíme bambusové výhonky Všechno zlehka promícháme a připravíme si půl balení krémového sýru, dvě stě gramů fety, olivový olej a stroužek česneku – to všechno hodíme do mixéru. Přidáme šťávu z půlky citrónu a pokud není chemicky ošetřený, tak i nastrouhanou kůru.
Můžeme lehce osolit a opepřit. Smícháme se salátem a podáváme – jako jarní salát nebo přílohu k hlavnímu chodu.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.