Žemlovka s vanilkovým pudinkem

Jablka se dají jíst celý rok, a taky to tak dělám, ale na podzim jsou čerstvě dozrálá a nejšťavnatější!

Co s nimi? Třeba si můžeme udělat skvělou žemlovku, která chutná nejen po skořici, ale také po vanilce. Budeme potřebovat pět rohlíků, půl litru mléka, čtyři vajíčka, a čtyři jablíčka, dále jeden tvaroh a jeden vanilkový pudink a k němu další půl litr mléka, cukr, skořici a máslo.

Ingredience
  • 5 rohlíků
  • 1000 ml mléka
  • 4 vejce
  • 4 jablka
  • 1 tvaroh ve vaničce
  • 1 vanilkový pudink v prášku
  • cukr dle chuti
  • špetka skořice
  • máslo na polití

Nejdříve si uvaříme vanilkový pudink normálně podle návodu. Nakrájíme si rohlíky na kolečka. Vajíčka rozšleháme v mléce, osladíme a krátce ponoříme každé kolečko rohlíku, aby nasáklo.

Vkládáme je vedle sebe do vymazaného pekáčku. Pak na tuto první vrstvu nastrouháme jablka. Zalijeme vanilkovým pudinkem a přidáme další vrstvu – tu tvoří tvaroh rozšlehaný s dalšími dvěma vajíčky a trochou cukru. Úplně nahoru přijde poslední vrstva koleček rohlíků namočených ve vejcích.

Povrch zasypeme trochou skořice a polijeme máslem. Zapečeme dozlatova a máme skvělé jídlo, kam spotřebujeme nejen jablíčka, ale také starší přebytečné rohlíky.

autor: dak

Související