Tvarůžkový salát

Olomoucké tvarůžky

Mají tak málo kalorií, že někdy spořádám celé balení a právě na toto se vymlouvám.

Tvarůžky neboli syrečky podle mých zkušeností lidé buď bezvýhradně milují, nebo se zacpaným nosem prchají z místnosti a nechtějí o nich ani slyšet. Pokud také patříte k té první skupině, zkuste se mnou tvarůžky trochu jinak. Normálně je mám nejraději s máslem a čerstvým pečivem, ale objevila jsem i variantu – tvarůžky v salátu.

1 balení tvarůžků

1 menší červená řepa

1/2 malé cibule

2 lžíce olivového oleje

1 lžíce medu

Balzamikový ocet

Sůl, pepř

Nejprve si vezmu menší červenou řepu, kterou oloupu a v alobalu upeču v troubě. Mezitím si nakrájím balíček tvarůžků na kousky a připravím salátový dresink – půl cibulky na malé kousíčky, dvě lžíce olivového oleje, lžíci medu a kapku balzamikového octa.

Všechno důkladně promíchám, přidám sůl a špetku pepře. Pečenou řepu nakrájím na tenké plátky, přidám tvarůžky a hrst rukoly. Nakonec to zakapu dresinkem a znovu zamíchám.

K ingrediencím je možné přidat i salátovou okurku nakrájenou na velmi tenká kolečka.