Tortilové jednohubky

Jak začne jarní a letní sezóna, začne se u nás v rodině slavit – každý víkend nějaké pohoštění, každou chvíli to chce nějaký nápad a upřímně, získat nějakou jinou inspiraci než na chlebíčky a jednohubky není snadné.

Přesto se čas od času podaří na něco narazit. Následující recept je překvapivě velice snadný, ale nápaditý a barevný!

Ingredience
  • 1 balení tortil (4 ks)
  • ochucené pomazánkové máslo
  • plátky šunky
  • plátky sýru
  • paprika

Potřebujeme na něj jedno balení už hotových tortil – tedy pšeničných placek z obchodu, mají je téměř všude. Červenou papriku, šunku, plátkový sýr a chuťově výraznou pomazánku – poradila mi Dana Sádovská ze žďárského rodinného centra Srdíčko. "Klasická tortila z obchodu se namaže pomazánkovým máslem, třeba s křenem, to je takové ostřejší, ale může být i jiná příchuť, třeba s nivou. Celá se namaže, poklade se plátky šunky a tenkými plátky sýra a doprostřed se dá paprika nebo i jiná zelenina, ale paprika je výrazná."

Tortily se zatočí a zatáhnou. "Dá se to přes noc do alobalu a ráno se to potom krájí na kolečka. Je z toho taková chuťovka, ani ne jako jednohubky, ale je to zajímavé, tak si to můžete vyzkoušet," usmívá se.

Trik na něco jako jednohubky je v pevném stočení a upevnění do alobalu. Přes noc v lednici se všechny chutě propojí a další den stačí každou tortillu – která může obsahovat jiný druh salámu, sýru i jinou barvu papriky – nakrájet na kolečka a nazdobit s nimi talíře. Je hotovo a můžeme podávat – tak dobrou chuť!

autor: dak

Související

  • Sýrové jednohubky

    Sýry nám doma v ledničce nikdy nechybí. Jednak všem chutnají a také se dají při náhlé inspiraci přihodit v podstatě do každého jídla. 

  • Jednohubky ve španělském stylu

    Až pojedeš do Španělska, rozhodně zajdi do baru na tapas, radí většina cestovatelů, a mají pravdu.