Těstoviny s pečenou červenou řepou

Dnes si dáme těstoviny a doplníme je několika ingrediencemi výrazné chuti. Dohromady nám pak dají výživné a lehké jídlo plné barev – jednou z hlavních přísad totiž bude červená řepa.

Budeme potřebovat čtyři sta gramů těstovin – mohou to být špagety, linguine, ale klidně i mašličky – farfalle nebo vrtulky – torti. Dále dvě střední řepy, kelímek sýra mascarpone, ale může to být i zakysaná smetana a pozor, čerstvě strouhaný křen!

Řepa se do tohoto receptu používá pečená, a to zabere nějaký čas – takže si buď řepy zabalené v alobalu předpečeme v troubě den předem, trvá to totiž až dvě hodiny, nebo využijeme kupované, už měkké řepy a ušetříme čas.

Pokud pečeme před samotnou přípravou jídla, počítejme i s časem na zchladnutí. Teprve potom dáme vařit těstoviny a nastrouháme čerstvý křen v množství, jaké sneseme. Vmícháme ho do mascarpone a dosolíme. Řepu nakrájíme na malé kousky a přidáme do sýrovo křenové omáčky. Na talíře rozdělíme těstoviny, přelijeme omáčkou a posypeme strouhaným parmazánem. Na tuto nezvyklou kombinaci určitě hned tak nezapomeneme.

autor: dak

Související

  • Nakládaná řepa s kozím sýrem

    Dnešní dobrotu najdeme pod různými názvy, i cizími, ale protože jde prostě o nakládanou červenou řepu s kozím sýrem, budeme jí tak říkat, protože v jednoduchosti je krása.

  • Červená řepa s kozím sýrem a medovou zálivkou

    Věděli byste, jak se řekne slovensky řepa? Není to příliš obvyklé slovo, a také slovenštinu neslyšíme každý den, jako tomu bylo dříve. Řepa je tedy cvikla – a já to...