Plněné vegetariánské papriky

Dali byste si plněné papriky? Může to být osvěžující dobrota, kterou můžeme připravit úplně jinak, než si pamatujeme ze školních jídelen před mnoha a mnoha lety.

K tomuto receptu použijeme velké barevné papriky – červené, zelené nebo oranžové a můžeme i od každé barvy jednu! Rozpůlíme je a očistíme od semínek a jdeme na náplň. Obvykle bývá z mletého masa, ale my si dáme rýžovou bez masa!

Přesto bude moc dobrá. Na pánvi os na olivovém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a stroužek česneku. K tomu vsypeme sto gramů proprané kulatozrnné rýže, která se používá na italské risotto. Smažíme pár minut, přisypeme balení scezené kukuřice ve slaném nálevu a malou cuketu nakrájenou na kostičky. Zalijeme čtvrt litrem zeleninového vývaru, přiklopíme a necháme dusit. Pak vmícháme 50 g nastrouhaného parmezánu. Půlky paprik osolíme, lehce opepříme a předpečeme v troubě rozpálené na 220 stupňů.

Pak do pekáčku pod ně vylijeme ochucenou rajčatovou omáčku a naplníme je rýžovou směsí, posypeme sýrem a zapečeme další čtvrthodinu. Jídlo je hotové, obsahuje zeleninu, přílohu i spoustu chutí. Můžeme posypat bylinkami. 

autor: dak

Mohlo by vás zajímat