Karbanátky z tuňáka

Ryba je nejchutnější čerstvá, ale co si budeme povídat, otevřít si konzervovaného tuňáka má své kouzlo hlavně díky minimu práce, kterou musíme vyvinout.

Z tuňáka si můžeme připravit rybí karbanátky, které nám dodají tolik potřebné omega tři nenasycené mastné kyseliny. Výhodné je koupit si mega velké balení tuňáka, které nabízejí některé obchody, nebo několik menších konzerv s tuňákem ve vlastní šťávě, abychom na čtyři porce získali asi 700 gramů ryby.

Ingredience
  • 700 g konzervovaného tuňáka ve vlastní šťávě
  • 4 plátky celozrnného toastového chleba
  • 1 vejce
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, pepř
  • olej na smažení

Nejprve maso slijeme a necháme okapat a dáme do mísy. K němu přidáme rozdrobené 4 plátky celozrnného toastového chleba, a promícháme do kompaktní hmoty. Přidáme jedno vajíčko, lžíci nasekané pažitky a jeden prolisovaný stroužek česneku. Podle chuti přisolíme a lehce opepříme.

Z dobře promíchané hmoty vytvoříme 4 velké karbanátky. Ty můžeme opatrně obalit v klasickém trojobalu – mouka, vajíčko, strouhanka, ale kdo by dal přednost zdravější variantě, může je do rozpáleného oleje vložit rovnou.

Zlatavé karbanátky z tuňáka podáváme s bílou bagetkou a dipem ze zakysané smetany a jemně nasekaného kopru, ale samozřejmě můžete zvolit i hranolky a tatarskou omáčku – to už je jen na vás. Tak si nechte chutnat!

autor: dak

Související

  • Tuňáková pomazánka s kukuřicí

    Je po prázdninách, a tak opět nastává čas školních svačin, ale i svačin do práce pro dospělé.

  • Tuňáková pomazánka

    Jelikož mě školní svačiny trápí deset měsíců v roce a nechci se opakovat, hledám tu a tam nové nápady.

  • Bulgur s tuňákem

    Bulgur znají v mnoha zemích na jih od nás, ale byla by chyba si myslet, že pro nás je to v kuchyni nějaká novinka! I my jsme o něm už několikrát mluvili!