Rychlá kuřecí směs
Potřebujete se rychle najíst a nevíte, co uvařit? K tomu je nejlepší kuřecí maso – jedny nebo dvoje prsíčka podle počtu strávníků.
Dále si nachystáme dvě cibule, které si nakrájíme na kolečka, asi čtvrt kila žampionů a koření, které dá jídlu říz – sójovou a worcesterovou omáčku, může být i trocha chilli.
- 500 g kuřecích prsou
- olej
- 2 cibule
- 200 g žampionů
- 2 lžíce rajského protlaku
- sojová omáčka
- worcesterská omáčka
- špetka chilli koření
- sůl, pepř
Nejprve si na pánvi na rozpáleném oleji osmahneme na proužky nakrájené cibulky. Když začnou zlátnout, přihodíme nakrájené žampiony a necháme chvíli změknout. Pak přijde na řadu maso – čím menší budou kousky, které si nakrájíme, tím rychleji bude jídlo hotové. Osolíme a opepříme, a pokud máte rádi pálivější, rozhodně se nebojíme přidat i chilli koření.
Když směs chvíli dusíme, podlijeme ji trochou worcesteru a sójovou omáčkou. Zahustíme pořádnou lžící až dvěma rajčatového protlaku. Promícháme a můžeme podávat.
Tahle kuřecí rychlovka je vynikající s hranolky, které si mezitím můžeme připravit v troubě nebo na vedlejším hořáku na pánvi.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.