Masová směs do bramboráku
Oběd mnoha chutí, tak by se dala také nazvat kuřecí masová směs, kterou podáváme s bramborákem.
- 400 g kuřecího masa
- 1 cibuli
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíci rajského protlaku
- Sůl
- 1 lžičku sójové omáčky
Jaké chutě jsou v masové směsi, to nám společně se snadným postupem popíše mladá kuchařka Michaela Jelenová.
„Na olej dáme nakrájenou cibulku, necháme zesklovatět, přidáme plátky česneku, necháme trošku provonět, mezitím si nakrájíme kuřecí maso na kostičky, přidáme na cibulku a necháme zatáhnout. Opečeme, pak přidáme koření, sůl, trošku sójové omáčky, rajský protlak, necháme chvíli podusit, aby se všechno propojilo,“ radí kuchařka.
Voňavou masovou směs necháme odpočívat a na jiné pánvi si mezitím připravíme klasické bramboráky – pěkně s majoránkou a česnekem a dokřupava.
Ty pak nabízíme jako přílohu. „Buď podáváme zvlášť, na talíř dáme bramborák a vedle připravenou masovou směs, nebo zabalíme do bramboráku, zarolujeme nebo na čtvrtky. Je to strašně dobrý,“ usmívá se Míša.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka