Mleté maso v cibuli

Mleté maso se dá připravit na miliony způsobů, přesto byl pro mě tip Veroniky Doškové z jihlavského kuchařského studia Gurmandie na mleté maso v cibuli plná novinka.  

Ingredience
  • 5 větších cibulí
  • 500 g mletého masa
  • bylinky - nejlépe tymián
  • sůl, pepř
  • strouhaný sýr
  • Příloha: 
  • kořenová zelenina
  • řapíkatý celer

A přitom je to tak jednoduché. „Vepřové mleté maso se sýrem a tymiánem nacpu do cibule. Udělají se půlky cibulí, vnitřní vrstvy se vyndají a místo toho se tam dá to maso se sýrem a s bylinkami. Dávám do toho tymián, protože ten tomu dává takovou nezvyklejší chuť,“ říká Veronika. 

Co budeme péct, víme, jak maso ochutit, víme taky. Možná by nebylo špatné dozvědět se od Veroniky tip na přílohu. Bude totiž hotová současně s masem a cibulemi v pekáčku. „K těm cibulím se mi osvědčilo, mám vyzkoušené, že je to moc dobré, když ty cibule peču, tak přímo pod ně si nakrouhám kořenovou zeleninu na proužky a do té zeleniny přidám ještě řapíkatý celer, ten tomu taky dodá takovou výraznější chuť.“ 

A to je geniálně jednoduché. Když je upečeno, stačí jen všechno vyndat z trouby a naklást na talíře!

autor: dak

Související