Letní ovocné muffiny
Jistě víte, že muffiny jsou pochoutky, které lze udělat tisíc krát jinak. Aktuálně můžeme využít čerstvého dostupného ovoce, ale i koupených banánů.
A muffiny je možné upéct i pro strávníky – celiaky. O bezlepkových moukách toho bylo řečeno poměrně dost.
Na dvanáct muffinů potřebujeme pět vajec, která si ale rozdělíme, budeme totiž míchat sníh z bílků. „Našleháme bílky s cukrem, na jeden bílek jednu lžíci cukru. Do tuhého sněhu našleháme ještě žloutky a přidáme pět lžic kakaa a dvě lžíce mouky,“ říká Martina Sejkorová, cvičitelka ze žďárského rodinného centra Srdíčko.
„Zamícháme metličkou a vmícháme nějaké čerstvé ovoce. Ideální jsou banány, třešně,“ dodává cvičitelka Martina. Do muffinů můžeme dát maliny, borůvku, jahody.
Vzniklé těsto dáme do obvyklých formiček – papírových, silikonových nebo kovových. Pečeme na 180° asi dvacet minut.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.