Kuře caprese

Největší audioportál na českém internetu

Caprese | Foto: Fotobanka Pixabay

Caprese je klasický italský salát, který je vyrobený hned a chutná i dětem. Na talíř se na střídačku naskládají kolečka rajčat, mozzarelly, bohatě se ozdobí bazalkou a zakápnou olivovým olejem. V podstatě tytéž ingredience potřebujeme na kuře caprese, které mě naučila kolegyně Irena Šarounová.

"Mám ráda italskou kuchyni a mám ráda salát caprese. Ten si dávám v létě, když je buvolí mozzarelka, čerstvá bazalka a rajčátka zralá. Ale v zimě, i když, proč ne i v létě, si dělám kuře caprese," říká Irena Šarounová.

Ingredience
  • 2x kuřecí prsíčka
  • 1 balení mozzarelly
  • 500 g cherry rajčat
  • hrst bazalky
  • sůl, pepř
  • italské bylinky na dochucení
  • případně koření se sušenými rajčaty

"Do pekáčku vymazaného olejem dám kuřecí osolená a opepřená kuřecí prsíčka a ještě je posypu kořením se sušeným rajčátkem. Nedávám je celá, ale krájím ta prsíčka napříč tak na čtyři plátky každé. Do toho natrhám mozzarellu, nakrájím rajčata, posypu to bazalkou, pěkně to zamíchám a dám to zapéct. Jako přílohu brambory nebo bramborovou kaši a třeba to i pokapu panenským olivovým olejem a posypu čerstvou bazalkou. Je to opravdu rychlovka," vysvětluje postup.

Tohle je jeden z nejlepších a nejrychlejších receptů, jaké jsem kdy slyšela, a věřím tomu, že bude také velmi rychlý a chutný. Tak hlavně aby už byla co nejvoňavější letošní rajčátka i čerstvá bazalka, ať nám tento italský recept chutná!

autor: dak

Mohlo by vás zajímat