Jemné noky ke kuřeti na paprice

Největší audioportál na českém internetu

Tvorba noků pomocí dvou lžic, ilustrační foto | Foto: Martin Čuřík

Jemné noky ke kuřeti na paprice

Kuře na paprice je nesmírně populární jídlo – chutná dětem ve školních jídelnách, u nás doma i v restauracích. Uvařeno je velmi rychle a ani s přílohou si příliš nemusíme lámat hlavu.

Často se podává s houskovým knedlíkem, já dávám těstoviny, většinou kolínka. Nejsou to ale jediné možnosti. Ke kuřeti na paprice se velmi hodí jemné noky, na které nám stačí trocha másla, vajíčko, hrubá mouka a mléko.

Ingredience
  • 60 g másla
  • 500 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • 300 ml mléka
  • 1 lžička soli

Nejprve vezmeme 60 g změklého másla a utřeme je se špetkou soli a jedním vejcem do pěny. Z půl kila hrubé mouky odebereme trochu a smícháme ji s práškem do pečiva. Do másla s vajíčkem postupně zapracujeme zbytek mouky střídavě se třemi decilitry mléka a vypracujeme těsto.

To by si mělo asi půl hodinky odpočinout, než do něj přidáme oddělený zbytek mouky s kypřícím práškem. Propracujeme těsto a z něj potom opatrně vykrajujeme lžící noky, které hážeme do vroucí osolené vody.

Uvařené jsou asi za 8 minut. Vyndáme je z hrnce děrovanou naběračkou nebo lžící a servírujeme na talíře – doplníme kuřecím masem a přelijeme omáčkou. Kuře na paprice si s těmito noky osvěžíme a poznáme zase novou chuť – tak ať se vám povedou!  

autor: dak

Mohlo by vás zajímat