Dvoubarevné zdobení na řezy a dorty

Na koláč, řezy nebo na dort se vždycky hodí chutná ozdoba v podobě krému. Ať už si zvolíte korpus jakýkoli, mám pro vás tip na dvoubarevné ozdobení vašeho moučníku.

Hned dva krémy – světlý a tmavý kakaový dělá paní Eva Holáňová ze Starče a poradí nám, jak na ně.

Ingredience
  • Hnědá náplň:
  • 200 ml mléka
  • 125 g másla
  • 100 g čokolády na vaření,
  •  
  • Světlá náplň:
  • 400 ml mléka
  • 100 g másla
  • 200 g ztuženého tuku - ivy nebo omegy
  • 20 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 žloutek

„To všechno na hnědou náplň se ohřeje ve vodní lázni nad párou, ale nesmí se to vařit. Ještě teplé se to umixuje tři minuty mixérem a dá se do zavařovací sklenice. Necháme chladnout v ledničce 24 hodin, ale stačí i od večera do druhého dne do dopoledne. Druhý den se to vyšlehá, a to je všechno. Ta bílá náplň se také ohřeje nad párou a nevaří, zase se to tři minuty mixuje a dá do ledničky a druhý den se to ušlehá,“ říká paní Eva.

Dvoje zdobení se dá podle Evy Holáňové kombinovat všelijak. Na řezy se může dát nejdříve hnědá a bílou ozdobit, na dort to může být naopak, je možné mít obou krémů stejně a nakombinovat je podle své fantazie.

Roli může hrát i chuť strávníků. „Já jsem udělala z půl dávky tu bílou a nechala ji jenom na ozdobení, protože ta hnědá je lepší, oni to mají radši,“ směje se paní Holáňová, když mluví o své rodině, kterým moučník napekla a ozdobila.

Související

  • Kokosové řezy

    Jsou z výborného těsta, chutnají po kokosu a uprostřed je ovocná vrstva z džemu, který máme rádi.

  • Slané palačinky pro zdraví

    V sobotu není třeba nijak moc vyvařovat, říkává se u nás doma, ale stejně se někdo nakonec ke sporáku postavit musí, protože žaludek se ozývá, ať je pátek nebo svátek.