Cibulová čína Pavla Kudrny

Chcete jednoduchý tip pro muže, který je sám doma a nikdo mu neuvaří? Tam, kde muž není kuchař a vynálezce nových kulinářských postupů, mohou nastat nešťastné dny bez nápadu. Vám všem teď přispěchá na pomoc moderátor Pavel Kudrna, který se přiznává, že často nevaří: „Já se samozřejmě nepouštím do něčeho, co může mnohem lépe zvládnout moje manželka nebo maminka.“

To ale neznamená, že by byl v kuchyni zcela bezradný. Stačí, když ve spíži najde:

2 – 3 velké cibule nebo 1 celý pórek
200 g kuřecího masa
koření dle fantazie
sójová omáčka
olej
hrst arašídů

„Mám jeden recept, který si vařím, když je nejhůř. Říkám tomu cibulová čína. Vezmu kuřecí maso, pěkně ho naložím – co mě napadne, nějaká sójová omáčka, nějaké koření, olej. Pak to osmažím a zároveň i cibuli, kterou nakrájím na kolečka nebo pórek. Hodně cibule osmažím do takového toho sklovitého stavu. Smíchám to, přidám burské oříšky, okořením a podávám s rýží. Je to jednoduché a úžasné,“ chválí recept moderátor.

Přece jenom to trochu improvizace chce, když Pavel Kudrna říká, že maso naloží, jak ho napadne. Někdy přidá sójovou omáčku, jindy olej nebo koření – však si různé možnosti můžete vyzkoušet sami a cibulovou čínu od našeho milého kolegy zařadit do jídelníčku.

autor: dak

Související

  • Pivní smaženky

    Letní oslavy, jídla pod širou oblohou, pikniky – to všechno jsou příležitosti, kdy se nám bude hodit dnešní dobrota, pivní smaženky.

  • Domácí housky

    Kdyby mi před pár lety někdo řekl, že místo normálního nákupu rohlíků v obchodě si je upeču sama doma, myslím, že bych se smála hodně dlouho.

  • Plněné tortilly

    Tortilly neboli pšeničné placky plněné čímkoliv, se dělají na hodně místech na světě. Recepty najdete masové, zeleninové, sýrové, pálivé, s houbami nebo s ovocem.