Plněné tortilly

Tortilly neboli pšeničné placky plněné čímkoliv, se dělají na hodně místech na světě. Recepty najdete masové, zeleninové, sýrové, pálivé, s houbami nebo s ovocem.

Pravda je, že k chuťově nevýrazné placce se skutečně hodí všechno, a tak si ji můžeme naplnit tím, co máme nejraději, ať ten oběd stojí za to.

Druhá možnost je využít všechny zbytky všeho možného, co máme v ledničce. V každém případě najdeme v základním receptu maso a zeleninu.

kuřecí prsíčka (1 pro 1-2 osoby)

koření dle chuti – pepř, grilovací, bylinkové…

1 cibule nebo ½ pórku

2 barevné papriky

1 střední cuketa

rajčata

tortillové pšeničné placky

Dresink:

zakysaná smetana

česnek

sůl

Nejrychlejší je osmahnout kuřecí maso na nudličky na oleji. Pokud je předtím necháte marinovat v oleji s kořením, bude ještě lepší. Mezitím nakrájíme na kousky zeleninu – cibuli nebo pórek, papriky všech barev, rajče, cuketu, co budeme chtít nebo mít doma v zásobách.

Plněná tortilla

Zeleninu také orestujeme na pánvi, dokud nezměkne jen lehce do křupava. Tortillovou placku opečeme na horké plotně nebo suché pánvi jen chviličku z obou stran, aby změkla, položíme ji na talíř a naplníme ji orestovaným masem se zeleninou.

Přistrouháme ke směsi sýr typu čedar a zabalíme.

K tortillám chutná dresink. Vynikající je ze zakysané smetany a prolisovaného česneku, ale fantazii se meze nekladou. Tortilly podáváme s čerstvým salátem, ať máme vitamínů co nejvíce.