Brownies s arašídy

Americké děti, ty se mají, říkala jsem si před mnoha a mnoha lety s kapkou závisti, když jsem viděla jejich svačinku ve školce  - tmavé čokoládové řezy brownies a sklenici mléka k tomu.

Brownies už známe i u nás, dokonce se dají koupit v prášku, ale není nad domácí výrobu, zvlášť když jde o tak snadný moučník. Běžné brownies bývají jednobarevné, na povrchu křupavé a uvnitř vláčné. Viděla jsem ale také brownies s buráky – a ta kombinace chutí byla výtečná.

Upekla je Nina Jonášová a o recept se s námi podělí.

230 g arašídového másla s kousky

200 g nalámané hořké čokolády

230 g třtinového cukru (tmavý je lepší)

3 vejce                

100 g hladké mouky                      

1½ lžičky kypřicího prášku do pečiva                     

špetka soli

Arašídové máslo, čokoláda a cukr se nejlépe rozpouštějí ve vodní lázni, v misce nad vařící vodou. Teprve když se všechno dohladka rozpustí, a směs vychladne, vmícháme opatrně vajíčka, aby se teplem nesrazila. Nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva.

Pokud máte rádi řezy s polevou, i na těchto brownies vám bude chutnat poleva – samozřejmě čokoládová. Vyzkoušejte a nechte si chutnat!